Belgische ministers boos op Pro League na lockdownfeesten

22 december 2020, 10:34

De Belgische voetbalcompetitie is op het matje geroepen door minister van Sport Ben Weyts. Al diverse voetballers uit de Pro League kwamen in opspraak nadat zij betrokken waren bij zogenoemde 'lockdownfeesten'. Ook het geknuffel in de kleedkamer na de wedstrijden zou weerstand oproepen in de rest van het land.

Dat schrijft Belgische krant Het Nieuwsblad nadat opnieuw drie spelers, dit keer van Cercle Brugge, aanwezig waren op een feest met 22 aanwezigen. Eerder werd Westerlo-speler Tuur Dierckx ook al betrapt op een feestje, evenals Oostende-doelman Fabrice Ondoa, die zelfs zelf een feest organiseerde. De krant schrijft dat het gedrag van de spelers, waar ook het geknuffel in de kleedkamers bij hoort, veel weerstand oproept in België. De spelers zouden hiermee misbruik maken van het feit dat zij twee keer per week worden getest.

Minister Weyts wijst spelers op hun voorbeeldfunctie. "Nog los van het medische aspect - je dreigt door je gedrag een bron van besmetting te zijn - is er ook het ethische aspect en de voorbeeldfunctie. Ik heb er zelf voor gezorgd dat de profvoetballers opnieuw konden gaan spelen, dat de competitie kon starten. Ik wil dat we met z'n allen naar sportwedstrijden kunnen blijven kijken, maar daartegenover staat dat de spelers zich bewust moeten worden van hun voorbeeldfunctie."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen