Tuchel en co balen van PSG-ontslag: "Moeilijk te begrijpen"

3 januari 2020, 13:48

Na een dienstverband van 2,5 jaar werden Thomas Tuchel en zijn assistenten ontslagen door de leiding van Paris Saint-Germain. Dat kwam als een complete verrassing, zegt assistent-trainer Zsolt Löw.

Uitgerekend rond de kerstdagen werden Tuchel en zijn assistenten op straat gezet. "We hadden niet verwacht dat we na de 4-0 zege op Strasbourg bij directeur Leonardo geroepen werden. Er werd verteld dat de club niet langer op Thomas rekent. Het is een moeilijk te begrijpen resultaat, gezien het feit dat we de Champions League-finale haalden en succesvol zijn in de competitie. Daarnaast hadden we te maken met veel blessures en speelde het coronavirus ook niet in ons voordeel. Daarom vind ik het zeer professioneel wat we hebben laten zien. We hebben eigenlijk te goed gepresteerd, dat is de waarheid", zegt hij tegen Nemzeti Sport.

Voor de complete staf was het dan ook een harde klap, geeft Löw aan. "We waren geschokt door de aankondiging. Na het Champions League-succes zijn de vertrokken spelers niet goed vervangen. Verder wil ik niet in detail treden. We vertrekken nu na prachtige jaren en bewaren mooie herinneringen." PSG stelde zaterdag in de persoon van Mauricio Pochettino een nieuwe trainer aan.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen