'FC Utrecht wil Ter Avest overnemen: deal is nabij'

11 januari 2021 – FC Utrecht hoopt zich in het restant van deze transferwindow te versterken met Hidde Ter Avest (23). De rechtsback van Udinese heeft in de Serie A weinig uitzicht op speeltijd en moet in de Domstad de concurrentie aangaan met Mark van der Maarel: dat zou gaan om een permanente transfer. Giovanni Troupée mag al langer (op huurbasis) vertrekken.

'FC Utrecht wil Ter Avest overnemen: deal is nabij'

Nadat de Italiaanse transferspecialist Marco Conterio schreef over de interesse van FC Utrecht in Ter Avest, wordt het gerucht maandagmiddag bevestigd door het Algemeen Dagblad en De Telegraaf. De club is druk bezig met diens komst en zit al in de afrondende fase van de aanstaande overgang van Ter Avest. De voormalig rechtsback wordt na Benaissa Benamar de tweede winteraanwinst, eerder liet het linksachter Leon Guwara vertrekken. Sean Klaiber, van origine rechtsachter, vertrok afgelopen zomer naar Ajax. 

De voormalig back van FC Twente kwam dit seizoen tot zes optredens, bij de club waar ook Marvin Zeegelaar, Thomas Ouwejan en Bram Nuytinck onder contract staan. Aan het begin van dit seizoen startte Ter Avest nog in de eerste vier duels op rij in de basis, maar in de resterende twaalf wedstrijden viel hij nog slechts tweemaal in.

Udinese nam Ter Avest in 2018 transfervrij over van FC Twente en sindsdien kwam de verdediger tot 42 officiële wedstrijden voor de Italiaanse club. Volgens Conterio gaat het om een permanente transfer: een te betalen bedrag wordt overigens niet genoemd. Ook doen de Nederlandse media nog geen uitspraken over de transferconstructie van de clubs. Voor Van der Maarel's stand-in Troupée is het nogmaals de bevestiging dat hij in de winterstop mag verkassen.

Serie A

gerelateerd