Bij AZ vertrokken Familia-Castillo aan de slag bij ADO

11 januari 2021, 17:14

ADO Den Haag heeft zich versterkt met Juan Familia-Castillo. De Hagenaren huren de twintigjarige linkervleugelverdediger tot het einde van het seizoen van Chelsea. In de eerste seizoenshelft werd Familia-Castillo door de Londense club verhuurd aan AZ, waar hij nauwelijks aan de bak kwam.

Eerder op de dag maakte AZ bekend dat Familia-Castillo vanwege een gebrek aan perspectief aan speelminuten zou terugkeren naar Chelsea. De vleugelverdediger blijft echter in Nederland, waar hij bij ADO meer aan spelen hoopt toe te komen. In Alkmaarse dienst kwam hij tot slechts één optreden in de Eredivisie.

"Ik wil mezelf laten zien op het hoogste niveau en ADO Den Haag is daar een goede club voor. Omdat ik al veel jongens ken, zal ik me vast en zeker snel thuis voelen", reageert Familia-Castillo via het clubkanaal van ADO. "Ik ben een aanvallend ingestelde speler, die graag aan de bal is en ook zijn mannetje staat in de duels."

Martin Jol, hoofd technisch hart, noemt een de aanwinst een 'veelzijdige linkspoot'. "Hij speelt vaak in de achterste linie, maar is op de gehele linkerflank inzetbaar. "Het is een mooi signaal dat een grootmacht als Chelsea onze club als een goed platform voor de verdere groei van een veelbelovend talent beschouwt. We hopen dat Juan een belangrijke rol gaat spelen aan onze linkerkant. Met zijn techniek en creativiteit zijn in ieder geval de ingrediënten aanwezig om ons te kunnen helpen in de strijd om handhaving in de Eredivisie."

Familia-Castillo, die vorig seizoen op huurbasis voor Jong Ajax speelde, is de derde winteraanwinst van ADO. Eerder trokken de Hagenaren Daryl Janmaat en Marko Vejinovic transfervrij aan.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen