Stengs gelooft in titel, Koopmeiners noemt hakbal 'een bewussie'

13 januari 2021, 21:46

Calvin Stengs en Teun Koopmeiners verzorgden woensdagavond de doelpunten van AZ op bezoek bij PSV (1-3). De sterkhouders waren na afloop dan ook zeer blij met de prestatie van de Alkmaarders, die na een moeizame start toch zijn aangehaakt bij de top van de Eredivisie. De jacht op koploper Ajax is dan ook geopend.

Stengs schoot AZ vlak voor tijd in veilige haven, waar de ploeg van Pascal Jansen dit seizoen al regelmatig een tegentreffer incasseerde in de slotfase. "We hebben het vaak lastig gehad in de laatste fase van de wedstrijd", aldus de aanvaller voor de camera van ESPN. " Dan is het lekker dat het in een topper niet zo is. Ik durf niet te zeggen hoe dat komt. We waren goed aan de bal en hebben de ruimtes goed benut. Ik denk dat veel mensen dachten dat we teveel punten hadden weggegeven. Maar ik denk dat wij sowieso meedoen voor de titel."

Ploeggenoot Koopmeiners werd met twee doelpunten uitgeroepen tot man van de wedstrijd. Vooral zijn tweede treffer was van grote schoonheid. "Natuurlijk kwam er een hoop geluk bij kijken, maar die bal viel mooi binnen", sprak de aanvoerder na afloop. "Bij mooie goals heb je een beetje geluk nodig. Het is mooi dat het meezit, maar het maakt niet zoveel uit wie ze maakt." Ook de captain gelooft in de titelkansen van AZ. "We hebben een hoop punten laten liggen en moeten nu iedere wedstrijd knokken om dichtbij te komen."

Lees ook: Koopmeiners maakt fabelachtige goal tegen PSV

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen