RKC Waalwijk strikt Oukili, FC Utrecht laat Acheffay gaan

20 januari 2021 – RKC Waalwijk heeft NEC en Go Ahead Eagles afgeschud in de strijd om Yassin Oukili. De middenvelder had geen perspectief meer bij Vitesse en mocht ondanks een doorlopend contract vertrekken. Inmiddels staat zijn handtekening op papier in Brabant onder een contract voor 2,5 seizoen. Het is de eerste winteraanwinst voor de ploeg van Fred Grim.

RKC Waalwijk strikt Oukili, FC Utrecht laat Acheffay gaan

"Met het aantrekken van Yassin houden wij vast aan onze missie om talentvolle spelers aan ons te binden", legt algemeen directeur Frank van Mosselveld uit. Technisch directeur Mo Allach kent de voetballer nog van zijn tijd bij Vitesse, voor wie hij in totaal vier officiële wedstrijden speelde. Na de voorbereiding viel de middenvelder echter af bij de selectie van Letsch, waardoor hij op een zijspoor belandde.  

"Hiermee borduren we voort op de ingeslagen weg en spelen we in op de toekomst", aldus Van Mosselveld. "Yassin is een speler die op verschillende posities op het middenveld uit de voeten kan en krijgt de komende maanden de tijd zich conditioneel aan te passen en op te trekken aan onze manier van spelen."

Volg FCUpdate.nl ook op Instagram!

FC Utecht laat Acheffay gaan
Ook uit de Domstad kwam contractnieuws naar buiten: uit de beloftenploeg is Jeffrey Acheffay vertrokken naar Zwitserland. De 27-voudig landskampioen Grasshoppers Club Zürich, momenteel uitkomend op het tweede niveau van dat land, is de nieuwe werkgever van de aanvaller - die vier goals en vijf assists achter zijn naam heeft staan in negentien optredens in de Eerste Divisie.

"Hicham is een talentvolle speler, die zich goed heeft ontwikkeld bij Jong FC Utrecht. Echter toen deze kans voorbij kwam, gaf Hicham aan dat hij graag naar Zwitserland wilde. Met Grasshoppers hebben we een passende oplossing gevonden voor het lopende contract van Hicham. We wensen hem veel succes toe in Zwitserland", licht technisch directeur Jordy Zuidam toe.


Eredivisie

gerelateerd