Koeman woest over uitlekken contract Messi: "Geen respect"

1 februari 2021, 08:29

Ronald Koeman is woest over het feit dat het megacontract van Lionel Messi afgelopen weekend is uitgelekt. De Nederlandse oefenmeester vindt het absoluut onrespectvol en vermoedt dat het zelfs met slechte intenties is gedaan. "Dit heeft iemand bewust naar buiten gebracht om problemen te veroorzaken bij de club."

Dat zei de oefenmeester na de 2-1 overwinning op Athletic Bilbao over de situatie rondom Messi, die zelf ook al aankondigde in beroep te gaan. Naar buiten kwam dat alles bij elkaar Messi komende zomer, als zijn contract afloopt, 555 miljoen euro heeft verdiend bij Barcelona in vier jaar tijd. "Maar als je iemand die zoveel heeft betekend voor de club en het Spaanse voetbal op deze manier bewust beschadigt, dan is dat een totaal gebrek aan respect", vond de Nederlander, die niet getwijfeld heeft om de kleine Argentijn om die reden te sparen tegen Athletic.

Met een fraaie vrije trap zorgde hij al snel voor het openingsdoelpunt namens de Catalanen. "Wij weten al lang dat hij de beste speler ter wereld is en beslissend is met zijn spel. Hij was vandaag (zondag, red.) niet gemotiveerder om zich te laten zien, hij is altijd gemotiveerd", aldus Koeman. "We moeten wat geschreven is terzijde schuiven, al is dat erg lastig. Messi is een geweldige speler, zijn creativiteit brengt ons aan de top. Zonder hem kunnen we het allerhoogste niet bereiken."

Lees ook: contractdetails Messi lekken uit: 555 miljoen euro in vier jaar tijd

Vooralsnog lijkt het allerhoogste overigens de tweede plaats, die na de vijfde zege op rij in La Liga werd overgenomen van Real Madid. De achterstand op Atlético Madrid blijft echter groot. "Ook de tweede plaats kan belangrijk zijn", doelde Koeman op het rechtstreekse Champions League-ticket. "De achterstand op Atléti is groot, maar we blijven doorgaan. Vandaag waren we de terechte winnaar. De eerste helft speelden we fantastisch, maar scoorden we te weinig."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen