BREAK! Ajax-spits Haller niet ingeschreven voor Europa League

3 februari 2021, 19:28   Bijgewerkt: 3 februari 2021, 19:46

Ajax heeft mogelijk een fout gemaakt bij het indienen van de spelerslijst: record aankoop Sébastien Haller staat er niet op. Dat betekent weliswaar nog niet dat hij definitief niet in actie kan komen in de Europa League, maar zeker is dat nog allerminst. "We zijn met de KNVB en de UEFA aan het uitzoeken waar het mis is gegaan", laat een woordvoerder van Ajax weten. OSC Lille is in de zestiende finale de eerste opponent van de ploeg van Erik ten Hag.

Tegenover NU.nl bevestigt Ajax de fout dat Haller niet op de spelerslijst staat. 'Als blijkt dat de fout bij Ajax zelf ligt, dan kan Haller dit seizoen geen Europese wedstrijden spelen voor de club', schrijft de website. Ajax heeft bijvoorbeeld Oussama Idrissi wel ingeschreven voor de Europa League en Klaas-Jan Huntelaar van de lijst afgehaald, maar Haller ontbreekt in z'n geheel op het document. 

Volgens Voetbal International heeft Ajax het reeds aangekaard bij de UEFA en verwacht het morgen (donderdag) al een antwoord van de Europese voetbalbond. Haller werd deze winter voor 22,5 miljoen euro overgenomen van West Ham United, mede met het oog op het restant in de Europa League. Als blijkt dat hij niet ingeschreven kan worden voor de Europa League, zou dat een gigantische misser zijn van de Amsterdammers. De vermoedelijk nog vertrekkende Quincy Promes [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/379587/bekijk-hier-de-volledige-europa-league-selectie-van-ajax/,_blank,staat bijvoorbeeld nog wel gewoon op de lijst]. 

In het verleden is het vaker gebeurd dat er spelers niet op de juiste wijze werden ingeschreven voor Europese competities, veelal werd er dan geen dispensatie verleend door de UEFA, maar was inschrijven pas op het eerst volgende moment mogelijk. Dat zou komende zomer zijn in het geval van Haller, die namens West Ham United dit seizoen niet Europees speelde en dus gewoon ingeschreven had mogen worden voor de Europa League.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen