Titelstrijd voor Vitesse ver weg na nieuw puntenverlies

6 februari 2021, 18:31   Bijgewerkt: 6 februari 2021, 18:40

Vitesse heeft zaterdag een 1-0 nederlaag geleden op bezoek bij Heerenveen. Met het derde puntverlies op rij lijkt het de titelstrijd definitief te moeten staken. Na een zwakke eerste helft van beide ploegen (Remko Pasveer stopte nog wel een strafschop van Joey Veerman) bood de tweede helft iets meer vertier. Beide ploegen kregen de nodige kansen, maar Heerenveen was uiteindelijk het meest slagvaardig met het late doelpunt van Henk Veerman: 1-0.

Vitesse deed lang mee in de race om het kampioenschap, maar moest na twee keer puntverlies op rij noodgedwongen een pas op de plaats maken. Na de ontluisterende nederlaag in Venlo tegen VVV (4-1) volgde een 1-1 gelijkspel tegen laagvlieger RKC Waalwijk. In het Abe Lenstra Stadion moest de goede weg weer ingeslagen worden.

Heerenveen had moeite met het creëren van kansen, maar nam wel meer het initiatief dan de tegenstander. In het Arnhemse strafschopgebied verliep het vervolgens telkens chaotisch waardoor het niet kwam tot échte mogelijkheden. Dat leek na een halfuur spelen ook niet nodig te zijn voor een doelpunt. De bal ging namelijk op de stip na een handsbal van Danilho Doekhi. Joey Veerman moest de klus klaren, maar zag Pasveer redding brengen.

Vitesse zag nog altijd geen reden om aan te zetten en bleef hangen in het povere veldspel. Pas vlak voor rust leefde het enigszins op toen het via Oussama Darfalou (slap puntertje) en Openda (schot over) voor wat gevaar zorgde. Zo kwam er een einde aan een eerste helft met één hoogtepunt: de gestopte strafschop van Pasveer.

Beide ploegen moesten in de tweede helft uit een ander vaatje tappen en aanvankelijk leek het niet die kant op te gaan. Het treffen in Heerenveen bleef met twee zoekende ploegen matig. Tot het moment dat Jan Paul van Hecke (Heerenveen) op de bovenkant van de lat kopte. Luttele minuten later kreeg Patrick Vroegh (Vitesse) een mogelijkheid om de score te openen. Hij schoot de bal , na een mooie aanval, tegen Van Hecke aan.

Langzaam tikten de minuten weg en werd het volgende duidelijk: de ploeg die scoort, zou de wedstrijd winnen.

Dat werd uiteindelijk Heerenveen, dat via Henk Veerman op voorsprong kwam. De spits stond precies op de goede plek, schatte een voorzet op waarde en kopte binnen voor 1-0. Vitesse leek geslagen te zijn, maar kreeg via Maximilian Wittek (bal op de lat) en Riechedly Bazoer nog mogelijkheden op de gelijkmaker. Het mocht uiteindelijk niet meer baten en zo leden de Arnhemmers voor de derde keer op rij puntverlies. Hiermee komt deelname aan de titelstrijd wel heel erg op de tocht te staan.

Opstellingen en beoordelingen*

SC Heerenveen: Erwin Mulder 6; Jan Paul van Hecke 7, Ibrahim Dresevic 6, Pawel Bochniewicz 7, Rami Kaib 6; Rodney Kongolo 6, Siem de Jong 6 (78. Benjamin Nygren -), Tibor Halilovic 6.5; Joey Veerman 6, Mitchell van Bergen 6 (87. Sherel Floranus -),  Henk Veerman 7

Vitesse: Remko Pasveer 7; Eli Dasa 6 (74. Enrico Hernández -), Danilho Doekhi 5.5, Riechedly Bazoer 6, Jacob Rasmussen 6; Maxmilian Wittek 6; Sondre Tronstad 5.5, Patrick Vroegh 6, Thomas Bruns 6 (62. Armando Broja 6 ); Oussama Darfalou 6 (74. Hilary Gong -), Loïs Openda 6 (82. Noa Ohio -)

Man of the match: Henk Veerman

*spelers moeten minimaal twintig minuten hebben meegedaan om in aanmerking te komen voor een beoordeling.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen