Milan herovert koppositie dankzij fenomeen Zlatan

7 februari 2021, 16:53   Bijgewerkt: 7 februari 2021, 19:26

Aan de hand van een opnieuw fenomenale Zlatan Ibrahimovic heeft AC Milan de koppositie in de Serie A weer ingenomen. De Zweedse superspits sloeg tweemaal toe en slechtte daarmee de grens van vijfhonderd goals. Met Ibra in de ploeg lijkt er voor het ijzersterke Milan nog weinig mis te kunnen gaan in strijd om de eerste landstitel in tien jaar. Crotone werd met 4-0 geklopt.

Zelden werd naam van Zlatan Ibrahimovic genoemd, tijdens discussies over wie de allerbeste speler ter wereld was. Vrijwel altijd ging het over Lionel Messi, Cristiano Ronaldo en soms spelers als Xavi en Robert Lewandowski. Mocht Ibrahimovic echter ooit een punt zetten achter zijn lange loopbaan, kan daar met recht nog eens over gediscussieerd worden. Want een speler die op zijn 39ste nog doodleuk de grens van vijfhonderd clubgoals aantikt, verdient werkelijk alle lof.

Tegen Crotone tekende Ibrahimovic voor doelpunt nummer 500 en 501, door tweemaal als een echte spits toe te slaan. Hij bracht daarmee zijn seizoenstotaal op veertien. De cijfers van de Zweedse spits zijn verbluffend: in totaal scoorde hij al 83 keer voor AC Milan. Alleen namens Paris Saint-Germain (156) was hij vaker trefzeker. 48 van de 501 goals maakte hij in het shirt van Ajax, de club waar hij zijn absolute doorbraak beleefde.

De twee treffers van Zlatan gaven het startschot voor de grootste overwinning van AC Milan dit Serie A-seizoen. Zlatan opende de score door de bal op aangeven van Rafael Leao fraai achter de doelman te werken en tikte na rust zijn tweede van de middag binnen. Aanvalsmaatje Ante Rebic bracht de eindstand met twee doelpunten uiteindelijk op 4-0.

Milan heroverde daarmee de Italiaanse koppositie, die het vrijdagavond was verloren nadat Inter met 0-2 won van Fiorentina. Na 21 duels heeft Milan 49 punten verzameld, twee meer dan de Milanese aartsrivaal. Met nog zeventien duels te gaan gloort de eerste titel sinds 2011 voor de Rossoneri. Wie er toen in de punt van de aanval stond? U raadt het al: Zlatan Ibrahimovic.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen