PSV mist kans op kans en krijgt deksel op de neus in Den Haag

13 februari 2021, 18:38

Het is crisis in Eindhoven: na de matige maand januari werd PSV uitgeschakeld in de KNVB Beker door Ajax en zaterdagavond leed het op bezoek in Den Haag opnieuw puntverlies. De ploeg van Roger Schmidt miste kans op kans, zag goalie Martin Fraisl vrijwel alles uit het doel ranselen én Philipp Max werkte een penalty huizenhoog over. Toch leek er gewonnen te worden door twee goals van Donyell Malen, maar een omhaal van Michiel Kramer deed PSV veel pijn: 2-2. 

PSV moest zaterdagmiddag in een koud Den Haag een positief einde zien te breien aan een teleurstellende week. Enkele dagen eerder was de ploeg van Schmidt namelijk de snelste route naar een hoofdprijs afgesneden door Ajax, dat in het bekertoernooi met 2-1 te sterk bleek. Om in de competitie de druk nog enigszins op de Amsterdammers te houden moest ADO in ieder geval aan de kant worden gezet.

Gebruikmakend van het surplus aan kwaliteit dat PSV ten opzichte van ADO op het veld had staan gingen de bezoekers voortvarend van start. Er ontspon zich feitelijk een kansenregen van een half uur, waarin met name Malen van zich liet horen. De aanvaller speelde gretig en kon meermaals de relfexen van ADO-doelman Martin Fraisl testen. De Oostenrijker liet zich evenwel van zijn beste kant zien en wekte in de winterse kou de suggestie een waardevolle winteraanwinst te zijn voor zijn club. Het goede optreden van Fraisl ten spijt leek PSV na zo'n twintig minuten spelen dan toch de ban te breken. Na een aanval die eigenlijk al ten einde leek werkte ADO-aanvaller Adekanye op ongelukkige wijze Timo Baumgartl onderuit. Arbiter Pol van Boekel wees gedecideerd en terecht naar de stip, maar ook het buitenkansje vanaf elf meter was aan PSV niet besteed. Het was Philipp Max die plaatsnam achter de bal, maar het leer de groen-gele tribune in joeg.

Het veranderde het spelbeeld nauwelijks, want PSV bleeft de bovenliggende partij en zocht naar een snelle gelijkmaker. Het was Eran Zahavi die het in de slotfase van het eerste bedrijf overnam van Malen op het gebied van gemiste kansen. De Israëlier liet zich meermaals gelden, en had enkele linke schoten in huis. Op slag van rust was hij er misschien wel het dichtst bij, maar de vingertoppen van Fraisl voorkwamen dat de gang naar de kleedkamer met een Eindhovense glimlach kon worden volbracht.

Toch tekenden zich met die kans wel de contouren van het restant van het duel af. PSV bleef jagen op een voorsprong, maar had nog altijd ontzettend veel kansen nodig om tot scoren te komen. De bevrijdende voorsprong kwam er dan ook pas een kwartier voor tijd, nota bena na een grove fout van ADO-verdediger Jamal Amofa die de bal zo inleverde bij Malen. De aanvaller had ditmaal geen moeite met scoren en zette de verdiende Eindhovense voorsprong op het bord.

In de slotfase had de score vervolgens verder op kunnen lopen, middels een hattrick – en wellicht meer – van Malen. De goaltjesdief raakte tot twee keer toe de lat, waarvan eenmaal op heerlijke wijze en zag een goal afgekeurd worden wegens buitenspel. Ook Zahavi bleef ijverig en goed spelen, maar was ongelukkig in de afronding. Zo tikte de tijd steeds verder weg en daalde de gevoelstemperatuur in het stadion met iedere minuut die verstreek.

Die temperatuur bereikte ook spreekwoordelijk het nulpunt, want in de absolute slotfase liet PSV zich toch nog de kaas van het brood eten. Het was Michiel Kramer die in de 93e minuut liet zien waarom zijn trainer hem had laten staan en de 2-2 binnen schoot. Zo was de rampweek van de Eindhovenaren compleet en lijkt het seizoen van de ambitieuze club als een nachtkaars uit te gaan. Komt het nog goed met de Eindhovenaren?! 

Opstellingen en beoordelingen:*

ADO Den Haag: Martin Fraisl 8; Milan van Eijk 6.5, Boy Kemper 6.5 (82. Juan Familia-Castillo), John Goossens 5.5, Dario del Fabro 6, Shaquille Pinas 6; Bobby Adekanye 6.5 (69. Jonas Arweiler 6), Jamal Amofa 5.5 (82. David Philipp -), Youness Mokhtar 5 (Vicente Besuijen -); Michiel Kramer 5, Tomislav Gomelt 5 (46. Tomislav Gomelt -)

PSV: Yvon Mvogo 6.5; Jordan Teze 6, Timo Baumgartl 5 (74. Denzel Dumfries -), Olivier Boscagli 6, Philipp Max 6.5; Pablo Rosario 6.5, Ibrahim Sangaré 6, Ryan Thomas 6.5 (74. Mauro Junior -); Yorbe Vertessen 6 (60. Mo Ihattaren 6.5), Eran Zahavi 7 (85. Erick Gutierrez -), Donyell Malen 7.5

Man of the Match: Martin Fraisl

*Spelers moeten minimaal twintig minuten meespelen om in aanmerking te komen voor een beoordeling

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen