Steijn blij met komst Lokhoff: "Wat je ziet, is wat je krijgt"

15 februari 2021 – Dat NAC Breda er in de persoon van Ton Lokhoff een nieuwe technisch directeur bij heeft, vindt trainer Maurice Steijn een goede zaak. De trainer ging voorheen met algemeen directeur Mattijs Manders over het technische beleid, maar krijgt er nu dus een ervaren collega bij. Hij juicht zijn komst toe.

Steijn blij met komst Lokhoff: "Wat je ziet, is wat je krijgt"

Toen Steijn nog voetbalde, leerde hij als speler van NAC Breda Lokhoff kennen. Die was toen assistent van Henk ten Cate in Breda. Nu gaat het duo dus samen aan de slag bij NAC. "Twee weken terug hebben we uitgebreid met elkaar gesproken, het was net als twintig jaar geleden", zegt Steijn tegen BN De Stem. "Ton is gewoon Ton. Wat je ziet, is wat je krijgt. Ik hou van dat soort type mensen. Bij VVV heb ik vijf jaar met Stan Valckx gewerkt. Ook een oud-speler en een no-nonsense figuur. Dat vind ik erg prettig. Ton heeft een groot netwerk, een mooi NAC-verleden, is rustig én realistisch. Vrijdag ook, zien we elkaar na de wedstrijd. Het was niet goed, maar heb je De Graafschap een dag later gezien? Het is allemaal niet zo makkelijk. Je wint niet zomaar met 6-0 of 7-0."

Volgens Steijn is er echt behoefte aan iemand als Lokhoff achter de schermen. Zijn takenpakket is duidelijk. "Hij is er als technisch directeur niet alleen voor het eerste elftal. Hij moet ook de lijn van de jeugd bewaken, zorgen voor doorstroming vanuit de jeugd. Trainers en spelers beoordelen. Manders doet het zakelijke gedeelte. We proberen steeds meer dingen op de lange termijn voor elkaar te krijgen en een basis te leggen voor de komende jaren. We willen heel graag promoveren. Mocht dat niet lukken, moeten we volgend jaar promoveren", vindt Steijn.

NAC staat momenteel vierde in de Eerste Divisie. Dinsdag gaat het op bezoek bij Telstar.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd