Bosz hoeft niet te vrezen voor ontslag: "Hij is ons Plan B"

28 februari 2021, 11:25   Bijgewerkt: 28 februari 2021, 11:30

De baan van Peter Bosz bij Bayer Leverkusen staat niet op de tocht. De resultaten van Die Werkself in de tweede seizoenshelft vallen vooralsnog behoorlijk tegen, met de uitschakeling in de Europa League als meest recente teleurstelling. Rudi Völler, technisch directeur van Bayer Leverkusen, benadrukt echter dat de positie van de Nederlandse trainer niet ter discussie staat.

Nog niet eens zo lang geleden bezette Bayer Leverkusen de koppositie in de Bundesliga. Inmiddels is de ploeg van Bosz terug te vinden op de zesde plaats. Bovendien werd Leverkusen onlangs uitgeschakeld in de DFB-Pokal en Europa League. Volgens Völler is Bosz echter nog altijd dezelfde trainer die voor de winterstop indruk maakte met Leverkusen.

"Iedereen was enthousiast over zijn speelstijl. Een speelstijl die absoluut bij Leverkusen past", aldus Völler in gesprek met BILD. De technisch directeur noemt Bosz een 'heel eerlijk, bijna té eerlijk en zelfkritisch persoon'. "Hij kent de situatie en praat niets goed, dat waarderen we van hem."

Leverkusen is ondanks de matige resultaten niet op zoek naar een alternatief voor Bosz. "Peter Bosz is ons Plan B", spreekt Völler het vertrouwen in de trainer uit. "We zijn als een gehavende bokser. We moeten gelijke tred zien te houden met de clubs die in de Bundesliga strijden om de Bundesliga-plaatsen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen