Bij Schalke ontslagen Gross had in winter andere spelers gehaald

28 februari 2021, 21:44

Schalke 04 haalde afgelopen winter Klaas-Jan Hunterlaar, Sean Kolasinac en Shkodran Mustafi binnen om handhaving te bewerkstelligen in de Bundesliga, maar trainer Christian Gross was niet blij met alle aanwinsten. De ervaren coach had zelf deels andere spelers gehaald in januari. "Ik had in de winterstop niet dezelfde spelers gehaald. We hadden een gelukkigere hand kunnen hebben met de transfers." 

Dat vertelt de oefenmeester in een uitgebreid interview met Blick over zijn gedwongen vertrek bij Die Königsblauen. Dat ging overigens niet per se over Huntelaar, zo lichtte Gross toe. "Ik had graag met Huntelaar in de spits gespeeld, maar hij is nog steeds geblesseerd aan zijn kuit en kon ook niet meedoen op de trainingen." Dat de drie ervaren aanwinsten zouden hebben geklaagd over Gross, die de spelers niet bij naam kende en tactisch niet goed genoeg was, durfde Gross niet te zeggen. 

"Ik ben erg teleurgesteld over de beslissing. Zeker omdat ik als coach nog steeds het gevoel had dat het team zich ontwikkelde", baalde Gross. "Ik ben er nog steeds van overtuigd dat Schalke degradatie nog kan voorkomen." Dat ondanks de 5-1 nederlaag tegen VfB Stuttgart. "Als we de penalty maken om de 3-2 te maken, dan hadden we nog een punt gepakt."

De misser van Nabil Bentaleb werd Gross min of meer fataal, toch vindt de coach het positief dat hij de eerder verbannen middenvelder weer aansloot bij Schalke 04. "Dit is de grootste teleurstelling uit mijn loopbaan, vooral de manier waarop het ontslag is gegaan, ja", aldus Gross. "De hele omgeving bij Schalke 04 is niet makkelijk. De club heeft een grote uitstraling, maar ook veel stromingen en een sterke groep fans – zelfs als ze niet in het stadion zijn. Er is een enorme druk, die voel je elke dag en dat is niet makkelijk."

Lees ook: Schalke ontslaat Gross en is alweer toe aan vijfde trainer

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen