Pirlo vreest niet voor ontslag en ziet 'voordeel' in uitschakeling

10 maart 2021, 08:50

Andrea Pirlo vreest niet voor zijn baan als hoofdtrainer van Juventus. De 41-jarige oefenmeester verwacht geen rigoureuze maatregelen van de clubleiding na de uitschakeling in de Champions League. Zijn voorganger, Maurizio Sarri, werd vorig seizoen wel ontslagen toen de Italiaanse grootmacht strandde in de achtste finale van het belangrijkste Europese clubtoernooi.

Op een krankzinnige avond viel dinsdag het doek voor Juventus in de Champions League. Daardoor zijn de Italianen nu nog maar in de race voor twee prijzen: de Scudetto en de Coppa Italia. Het winnen van de landstitel lijkt een vrij lastig verhaal te worden. Inter staat (met een wedstrijd meer gespeeld) tien punten voor een laat al weken geen steek meer vallen.

Voor een Sarri-scenario vreest Pirlo desondanks niet. "Ik weet niet waarom hij aan de kant werd gezet. Ik ben nu de coach van Juventus en ben gehaald voor een andere aanpak. Het project heeft meerdere jaren nodig om zich te ontwikkelen, dus ik maak me geen zorgen. We waren liever in de Champions League gebleven, maar nu we ons in deze situatie bevinden kunnen we op de training aan verschillende aspecten werken waar we eerder dit seizoen geen tijd voor hebben gehad."

Lees ookPijnlijke uitschakeling valt De Ligt zwaar: "Een harde klap"

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen