Nieuwe Remontada blijft uit na clash tussen PSG en Barcelona

10 maart 2021, 22:58   Bijgewerkt: 10 maart 2021, 23:11

Paris Saint-Germain heeft zich ten koste van FC Barcelona verzekerd van een plekje in de kwartfinales van de Champions League. In Parijs trokken de bezoekers alle registers open om voor een ommekeer te zorgen na de 1-4 thuisnederlaag. Barcelona kreeg genoeg kansen om PSG veel pijn te doen, maar Keylor Navas bleek een groot obstakel in de jacht op een nieuwe stunt. Uiteindelijk hield de counterende gastheer de bezoekers op 1-1.

In 2017 draaide Barcelona een 4-0 achterstand nog om door de return met 6-1 te winnen. Dat wilde Koeman op Franse bodem opnieuw bereiken in een speciaal 343-systeem met Frenkie de Jong als extra centrumverdediger en Sergiño Dest op de rechterflank. De Nederlandse oefenmeester gaf voor de wedstrijd aan graag te willen domineren tegen PSG en slaagde daar in de openingsfase ook in. De gastheer vond het echter prima dat de bezoekers veel balbezit hadden en loerde op zijn beurt op de counter. Toch was het Barcelona dat veel dreigender was.

Aan de overkant kreeg Barcelona het deksel vervolgens hard op de neus. Clément Lenglet trapte op de hakken van Mauro Icardi, die een voorzet van Layvin Kurzawa bij lange na niet meer kon halen. Scheidsrechter Anthony Taylor gaf in eerste instantie geen strafschop en werd daarom door zijn VAR naar het scherm geroepen. Na het bekijken van de beelden besloot de Engelsman de bal alsnog op de stip te leggen. Dit buitenkansje was een prooi voor Kylian Mbappé, die Marc-André ter Stegen de verkeerde hoek in stuurde en de belangrijke 1-0 maakte.

Ondanks deze tegenslag ging de ploeg van Koeman niet bij de pakken neerzitten. Opnieuw had Dembélé de belangrijke treffer op zijn schoen en slaagde hij er niet in om die ook daadwerkelijk te maken. Dat lukte aanvoerder Lionel Messi wel. Hij kreeg veel ruimte om uit te halen en vuurde de bal van een meter of vijfentwintig snoeihard achter de kansloze Navas. In blessuretijd had Messi ook voor de 1-2 moeten zorgen, maar hij faalde vanaf de stip. Een [a,https://www.fcupdate.nl/video/17804/messi-mist-penalty-en-verzuimt-kraker-spannend-te-maken/,_blank,slecht ingeschoten strafschop] verdween via Navas en de lat naast het doel van PSG.

Diep in de tweede helft werd er door beide trainers flink gewisseld en bloedde de wedstrijd dood. Barcelona probeerde met de moed der wanhoop nog wat te forceren en Griezmann vuurde hoog over. In de slotfase kreeg PSG zelfs nog tot twee keer toe de kans om alsnog te winnen in eigen stadion. Icardi en Mbappé schoten wild over en zodoende bleef Barcelona een onverdiende nederlaag bespaard. De Catalanen ontbreken wel voor de eerste keer sinds 2007 in de kwartfinales van de Champions League. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen