Koopmeiners ging gesprek aan met De Boer: "Er over gehad"

15 maart 2021 – Ondanks zijn goede prestaties bij AZ zat Teun Koopmeiners niet bij de voorselectie van het Nederlands elftal voor de aanstaande interlands. De 23-jarige middenvelder ontbreekt echter niet omdat bondscoach Frank de Boer hem niet goed genoeg zou vinden, maar vanwege het feit dat Jong Oranje zich klaarmaakt voor het EK.

Koopmeiners ging gesprek aan met De Boer: "Er over gehad"

De aanvoerder van AZ is in gesprek gegaan met de bondscoach, zo bevestigde hij bij de NOS. "Hij heeft me daarin uitleg gegeven waarom hij die keuze heeft gemaakt. Dus daar hebben we het over gehad", vertelde de middenvelder.  "Ik ga niet het hele gesprek op tafel leggen, maar de keuze is onderbouwd. Die accepteer en respecteer ik." Koopmeiners zit wel bij de selectie van Jong Oranje, waar hij als belangrijke speler wordt gezien. "We gaan er een onwijs mooi EK van maken met Jong Oranje."

Koopmeiners, die dit weekend scoorde tegen FC Twente, had desondanks liever wel bij Oranje gezeten. "Natuurlijk, als sporter wil je het hoogst haalbare. Dat is in dat opzicht het Nederlands elftal. Dat is met alle respect naar Jong Oranje, of welk podium dan ook. Uiteindelijk speel je als voetballer om het Nederlands elftal te halen en dat heb ik ook aangegeven."

Oranje

gerelateerd