'Van de Beek vraagt gesprek aan bij United en wil in de zomer weg'

16 maart 2021, 07:42

Donny van de Beek maakte afgelopen zomer de overstap van Ajax naar Manchester United, maar de Nederlandse middenvelder wil naar verluidt nu alweer vertrekken. De international van Oranje is niet blij met de hoeveelheid speeltijd en heeft daarom een gesprek met de clubeigenaren aangevraagd. Daarin wil hij zijn onvrede uiten.

Dat schrijft de Daily Star althans over de situatie van de oud-Ajacied, voor wie afgelopen zomer nog ruim veertig miljoen euro werd betaald. Toch zou Van de Beek in gesprek met Ed Woodward al aangeven dat hij na één seizoen wil vertrekken bij de Premier League-club. Hij vreest namelijk dat er onder Ole Gunnar Solskjaer geen toekomst is voor hem en wil een nieuwe club zoeken om zijn loopbaan een nieuwe impuls te geven.

Wie naar de cijfers van Van de Beek kijkt, kan dat niet heel gek vinden. Hij kwam weliswaar tot 26 officiële duels namens The Red Devils, maar vijftien optredens waren als invaller dit seizoen. In de Premier League begon hij bijvoorbeeld maar twee wedstrijden in de basiself van Manchester United, dat hem nu al enige tijd moet missen vanwege een blessure.

Van de Beek kwam een maand geleden voor het laatst in actie voor Manchester United. Sindsdien kwakkelt hij met zijn fitheid en werd hij nog maar een keer door Solskjaer opgenomen in de wedstrijdselectie. Frank de Boer heeft Van de Beek desondanks opgenomen in zijn voorselectie voor de komende interlandperiode.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen