Fonseca lovend: "Ajax een van de sterkste teams in Europa"

20 maart 2021 – Paulo Fonseca geeft hoog op over Ajax, de tegenstander van AS Roma in de kwartfinale van de Europa League. De 48-jarige trainer beschouwt de Amsterdamse club als een van de favorieten voor de eindzege, maar ziet tegelijkertijd kansen voor zijn ploeg.

Fonseca lovend: "Ajax een van de sterkste teams in Europa"

De loting van vrijdag wees uit dat Ajax en AS Roma in april zullen strijden om een plek in de halve finale van de Europa League. In de volgende ronde wacht dan de winnaar van het tweeluik tussen Manchester United en Granada. "Ajax heeft een geweldige ploeg, een van de beste in Europa. Ze hebben een geweldige geschiedenis in Europa en hebben alle wedstrijden in de knock-outfase van de Europa League gewonnen. We verwachten dat het lastige wedstrijden worden", aldus Fonseca tegen het clubkanaal.

"We moeten Ajax goed bestuderen, maar ik verwacht dat een gelijkopgaande ontmoeting wordt. We hebben twee sterke wedstrijden tegen Shakhtar Donetsk gespeeld, wat ook een sterke ploeg is. We hebben goed gespeeld, hebben veel vertrouwen en zijn zeer gemotiveerd om tegen Ajax te spelen", aldus de Portugese oefenmeester.

Eerder was algemeen directeur Tiago Pinto lovend over Ajax. "Ajax vindt zichzelf elk seizoen opnieuw uit. Ze slagen erin om talentvolle spelers te vinden, zoals Antony, David Ners en Dusan Tadic. Hun manier van spelen is bovendien aantrekkelijk. Het wordt heel moeilijk, maar we gaan proberen om de halve finale te halen."

Ajax

gerelateerd