Völler geeft tekst en uitleg over het ontslag van Bosz

23 maart 2021, 10:49

Rudi Völler noemt het ontslag van Peter Bosz onvermijdelijk. Ingrijpen was volgens de technisch directeur van Bayer Leverkusen noodzakelijk om de negatieve spiraal te doorbreken.

Völler sprak de voorbije weken meerdere malen het vertrouwen in Bosz uit, maar heeft nu toch besloten om afscheid te nemen van de Nederlandse trainer. "Gezien de ontwikkeling van het voetbal de afgelopen weken zijn we tot de conclusie gekomen dat het ontslaan van Peter Bosz onvermijdelijk was. De 3-0 nederlaag tegen Hertha BSC was helaas kenmerkend."

Leverkusen won slechts drie van de laatste veertien competitiewedstrijden. "Het team viel de laatste tijd steeds weer terug in hetzelfde patroon. Na een feitelijke en open analyse van de situatie hebben we besloten om, ondanks de grote waardering voor Peter Bosz, hem te ontslaan", aldus Völler.

De 39-jarige Hannes Wolf is de opvolger van Bosz. "Met het nieuwe trainersteam willen we de boel omdraaien en de weg naar succes weer inslaan. Als jonge coach heeft Hannes indruk gemaakt met grote clubs, vooral met zijn promotie naar de Bundesliga met Stuttgart. Hij staat voor het soort voetbal dat wij willen spelen: intens, aanvallend, agressief en aantrekkelijk", zegt sportief directeur Simon Rolfes.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen