Völler licht ontslag Bosz toe: "Peter heeft alles geprobeerd"

23 maart 2021, 16:28

Lange tijd werkte Peter Bosz naar alle tevredenheid bij Bayer Leverkusen, maar de laatste maanden kwam de klad er ineens bij bij de Duitse club. De nederlaag bij Hertha BSC van zondag bleek uiteindelijk de laatste wedstrijd onder leiding van de Nederlander, die dinsdag op straat is gezet. Technisch directeur Rudi Völler geeft tekst en uitleg.

"De snelheid van dit ontslag zal voor velen een verrassing zijn", vertelde de Duitser op het persmoment dat door Leverkusen was ingelast. "Wij hadden de overtuiging dat Peter lang bij onze club werken. Zijn ideeën passen namelijk perfect bij het type voetbal dat wij willen spelen. Het was 2,5 maand geleden ondenkbaar geweest dat Peter ontslagen was. Maar het is op zo'n manier verlopen dat we de overtuiging niet hadden dat het snel beter zou gaan. We moeten onze vorm terug proberen te vinden en op z'n minst Europees voetbal halen."

Völler is van mening dat het vertrek van Bosz voor iedereen bij de club erg vervelend is. "We hadden dit heel graag heel anders gezien, maar de laatste weken gingen de duels steeds op dezelfde manier. Wij hadden de bal en de tegenstander scoorde direct bij de eerste kans. Als we dan op achterstand kwamen, hadden we geen antwoord. Peter heeft met zijn staf alles geprobeerd, maar het mocht niet baten."

Leverkusen staat momenteel zesde in de Bundesliga.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen