Willem II
1 – 0
RKC Waalwijk

Telgenkamp (33) hangt handschoenen aan wilgen

8 april 2021 – Dennis Telgenkamp is bezig aan zijn laatste maanden als prof. De 33-jarige doelman van FC Emmen hangt na dit seizoen zijn keepershandschoenen aan de wilgen.

Telgenkamp (33) hangt handschoenen aan wilgen

Telgenkamp speelde in de jeugd van FC Twente en zette bij Heracles Almelo zijn eerste stappen in het profvoetbal. Na een aantal seizoenen op de bank te hebben gezeten, werd de doelman in het seizoen 2012/13 verhuurd aan SC Cambuur. Met de Leeuwarders werd hij kampioen van de Eerste Divisie, waarna hij terugkeerde in Almelo.

In 2015 stapte Telgenkamp over naar FC Emmen, waarmee hij in het derde seizoen promoveerde naar de Eredivisie. Afgelopen seizoen en een deel van het huidige voetbaljaar was Telgenkamp in Drenthe de eerste keuze onder de lat. "Ik vind het tijd voor een volgende stap en wil me richten op mijn maatschappelijke carrière. Ik wil graag alle medewerkers van FC Emmen, mijn teamgenoten en de staf bedanken voor de erg prettige samenwerking", zegt de doelman.

"Gelet op zijn lange dienstverband bij de club, willen wij Dennis helpen met het opstarten van een maatschappelijke carrière. Hij zal meelopen binnen de club om samen te kijken naar wat voor hem mogelijk is, bijvoorbeeld op het veld of misschien wel op commercieel gebied", aldus voorzitter Ronald Lubbers, die daar wel aan toevoegt dat de toekomst van Telgenkamp afhangt van het restant van het seizoen.

Eredivisie

gerelateerd