Memphis helpt Lyon met fraaie dubbelslag aan zege

11 april 2021 – Memphis Depay (27) heeft zondagavond de titelhoop van Olympique Lyon nog enigszins levend gehouden. Als nummer vier van Frankrijk heeft de Nederlandse aanvaller afgerekend met middenmoter Angers en hij zette zelf zijn ploeg op het juiste spoor: na goed twintig minuten maakte hij openingsdoelpunt en nam ook de laatste treffer voor zijn rekening (3-0).

Memphis helpt Lyon met fraaie dubbelslag aan zege

Daarmee worden de cijfers van Memphis dit seizoen steeds fraaier: de teller doelpunten staat inmiddels op zestien voor de Nederlander en alleen Kylian Mbappé scoorder vaker in de Ligue 1. Daarnaast gaf hij ook nog eens negen (!) assists tot dusver. Niet alleen de cijfers zijn fraai, ook zijn tweede doelpunt van de avond mocht er zijn. Memphis werd in de diepte gestuurd, zag de Angers-keeper uitkomen en stiftte knap binnen.

Het was het doelpunt waarmee Memphis het lot van de bezoekers definitief bezegelde, al was hij ook verantwoordelijk voor het breken van de ban. Uit een corner zag hij eerst een ploeggenoot bijna scoren, maar de bal kwam uiteindelijk via de paal met enig fortuin voor de voeten van Memphis, die niet twijfelde en al vroeg voor 1-0 tekende. Via Lucas Paqueta was het duel nog voor de pauze beslist en kon Lyon werken aan het doelsaldo.

Dat deed Lon Gones weliswaar te weinig, maar via Memphis kwam er in elk geval nog wel een derde goal en mag het nog stiekem hopen op de Franse titel. De achterstand op koploper Lille OSC is met nog zes duels slechts vijf punten: alleen Paris Saint-Germain (66) en AS Monaco (65) moet het dan ook nog passeren op de ranglijst, wat de missie wel ontzettend moeilijk maakt.

Ligue 1

gerelateerd