Klopp wil kunststukje: "Maar geen garantie op een comeback"

13 april 2021, 16:50

Niet voor het eerst in een Champions League-editie moet Liverpool vanuit een vrijwel geslagen positie voor een comeback zien te zorgen. De Engelse club verloor vorige week met 3-1 van Real Madrid en weet zodoende dat het woensdag aan de bak moet in eigen stadion. Jürgen Klopp hoopt dat zijn team voor iets fraais kan zorgen.

Op de persconferentie voor de return gingen de gedachten terug naar 2019, toen Liverpool door een 4-0 overwinning op FC Barcelona de finale haalde. En dat na een 3-0 nederlaag in Barcelona een week eerder. Klopp hoopt woensdag op een soortgelijk scenario. "Als je 3-1 verliest, lijkt het alsof je er al uit ligt", zei de Duitser dinsdag. "Dat betekent dat je niets te verliezen hebt. Maar wij gaan alles proberen."

Sommige mensen gaan er al vanuit dat Liverpool zich weer terug gaat knokken, maar volgens Klopp is dat geen sinecure. "Je kunt geen comeback realiseren omdat je die in het verleden hebt gehad. Je hebt alleen een kans als je op dit moment gewoon goed speelt. Het beste is om überhaupt niet in een positie te komen waarin je een comeback nodig hebt. We kunnen niet denken dat we ons wel even terug gaan knokken, zeker niet zonder fans. We zullen zelf een speciale avond moeten neerzetten en gaan ons best doen. Een garantie op een comeback krijg je niet."

De trainer weet dat het beter moet dan vorige week in Madrid, waar Liverpool vooral opviel door defensief geschutter. "Zij versloegen ons en wonnen enkele dagen later van Barcelona. Ze zullen zich dus goed voelen. Wij moeten ons op onszelf focussen en ons topniveau halen. Dan kunnen we een kans maken. Belangrijk is dat we geen goals weggeven en vervolgens meer kansen creëren dan Real. Dan hebben we een mogelijkheid."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen