Utrecht-speler Pieters verscheurt contract en kiest voor studie

13 april 2021 – Tim Pieters gaat het over een compleet andere boeg gooien. De negentienjarige aanvaller van Jong FC Utrecht had nog een contract tot 2022 in de Domstad, maar kiest ervoor om het profvoetbal te verlaten. Hij verkiest zijn studie boven het spelen bij FC Utrecht.

Utrecht-speler Pieters verscheurt contract en kiest voor studie

Dat maakt de club kenbaar in een statement op de eigen website. Het negentienjarige talent legt zelf zijn keuze uit. "Ik ben ontzettend dankbaar dat ik afgelopen jaar bij FC Utrecht een kans heb gekregen in het betaalde voetbal", zegt Pieters. "Maar ondertussen worstelde ik afgelopen periode met de keuze die ik moest maken tussen mijn studie en profvoetbal. Ik was erg blij dat FC Utrecht met me door wilde en mijn optie heeft gelicht, maar mijn twijfel bleef. Deze twijfel kwam mede omdat ik op korte termijn weinig perspectief zag op speelminuten in het eerste elftal en meer kans op slagen zag bij mijn maatschappelijke carrière. Na diverse gesprekken met de trainer en Jordy, heb ik de keuze gemaakt om volledig voor mijn studie te gaan. Het was een moeilijke keuze, maar ik ben blij met de ervaringen die ik hier heb opgedaan en met de medewerking van FC Utrecht."

Pieters was dit seizoen goed voor vijf doelpunten en zes assists voor Jong FC Utrecht in de Eerste Divisie. Hij kwam liefst dertig keer in actie voor die ploeg. Utrecht nam het afgelopen zomer van amateurclub USV Hercules. Tussen 2014 en 2016 speelde Pieters al in de jeugdopleiding van FC Utrecht.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd