Van Leeuwen: Feyenoord heeft 'goud in handen' met Antonucci

15 april 2021 – Na dit seizoen krijgt Feyenoord er met Francesco Antonucci een nieuwe speler bij. De aanvallende middenvelder van FC Volendam werd in de zomer al gecontracteerd en maakt na dit seizoen de overstap naar Rotterdam. Jasper van Leeuwen, de technisch directeur van Volendam, heeft een hoge pet op van Antonucci.

Van Leeuwen: Feyenoord heeft 'goud in handen' met Antonucci

Antonucci speelde in de jeugdopleiding van Ajax. Van Leeuwen zorgde ervoor dat de speler op zestienjarige leeftijd aan de slag ging in Amsterdam, toen hij nog bij die club werkte. Daarna kwam de spelmaker terecht bij AS Monaco. Volendam heeft hem dit seizoen voor het tweede jaar op rij tot zijn beschikking en daar is Van Leeuwen erg blij mee.

De directeur vindt het logisch dat Feyenoord de 21-jarige middenvelder heeft gekocht van Monaco. "Hij is natuurlijk nog lang niet klaar met zijn ontwikkeling. Ik denk en hoop dat Slot bij hem past, hij staat erom bekend met jonge spelers te kunnen werken door ze te onderwijzen, geduldig te zijn, maar ook vertrouwen te geven. Dat laatste heeft Franco wel echt nodig. Als dat gebeurt, heeft Feyenoord goud in handen en juist dit type speciale spelers is wat die club al te lang ontbeert", zegt Van Leeuwen tegen Voetbal International.

"Als je puur kijkt naar kwaliteit, was hij dit seizoen met Berghuis al de meest technische speler geweest", stelt Van Leeuwen. "Maar nu hij eindelijk weer topfit is, kan hij er nog iets aan toevoegen als middenvelder. Wanneer hij dat blijft ontwikkelen, ben ik ervan overtuigd dat Feyenoord met hem een speler heeft die de club sportief vooruit helpt en over een paar jaar voor een goede prijs kan doorverkopen."

Feyenoord

gerelateerd