Pasveer: "Dit is voor mij in alles een heel grote wedstrijd"

16 april 2021 – Bij Vitesse is al heel lang uitgekeken naar komende zondag, als voor de Arnhemmers de bekerfinale tegen Ajax wordt gespeeld. Aanvoerder Remko Pasveer werd als reserve-keeper al twee keer landskampioen met PSV, maar zou het winnen van de beker met Vitesse mooier vinden.

Pasveer: "Dit is voor mij in alles een heel grote wedstrijd"

De 37-jarige doelman droomt van bekerwinst. "Ik ben met PSV twee keer landskampioen geworden", vertelt de doelman aan De Gelderlander. "Maar dat was als reserve. Dat voelt anders. Dat ís anders. Ik had in de groep een aandeel, maar niet zozeer in het veld. Ik kreeg waardering, hoor. Phillip Cocu gaf dat als trainer ook nadrukkelijk aan. Maar als sportman wil je écht deel uitmaken van het team. Verantwoordelijk zijn voor het succes. Met de KNVB-beker kan dat nu. Dit is voor mij in alles een heel grote wedstrijd."

Ondanks zijn leeftijd is Pasveer nog altijd een uitstekende doelman voor Vitesse. Niet voor niets is zijn vorm zo goed, geeft hij aan. "Ik voel me nu goed. We beleven een mooi en goed seizoen. Met de finale komt alles samen, hoop ik."

Het winnen van de beker zou voor Vitesse een geweldige bekroning zijn van een goed seizoen. "We doen het hele seizoen al op twee fronten mee. Ook in de competitie presteren we goed. Onze speelwijze wordt ervaren als aanvallend. Dat wij moeten opboksen tegen Ajax, is helder. Maar dat is toch ook mooi? Ajax had de zware loting, wij niet. Ajax domineert het Nederlandse voetbal. Maar wij willen de beste zijn. De beker winnen. Dan is dit toch de mooiste finale om te winnen? Wij zijn niet klein. Wij zijn een underdog met kwaliteiten."

Eredivisie

gerelateerd