'Almere City FC voert oriënterende gesprekken met Jonker'

20 april 2021 – Almere City FC is in de zoektocht naar een nieuwe trainer uitgekomen bij Andries Jonker. Volgens Omroep Flevoland is de 58-jarige trainer van Telstar een van de kandidaten om de in maart ontslagen Ole Tobiasen definitief op te volgen.

'Almere City FC voert oriënterende gesprekken met Jonker'

De huidige nummer vier van de Eerste Divisie zou inmiddels al enkele oriënterende gesprekken hebben gehouden met Jonker. De club heeft ook met andere kandidaten gesprekken gevoerd. Jonker, oud-trainer van onder meer FC Volendam, Willem II en VfL Wolfsburg, beschikt bij Telstar over een contract dat deze zomer afloopt.

Almere City wordt sinds het ontslag van Tobiasen in maart getraind door interim-coach Jeroen Rijsdijk. Het vertrek van Tobiasen heeft vooralsnog niet het gewenste effect gesorteerd. Almere City heroverde begin deze maand weliswaar de tweede plaats, maar hield die niet lang vast. Inmiddels staat de club vierde.

Het lijkt erop dat het Almere City niet gaat lukken om het tweede promotieticket te veroveren. Met nog vier wedstrijden te gaan heeft de club uit Flevoland een achterstand van zes punten op nummer twee De Graafschap. Wel komt het de concurrent uit Doetinchem nog een keer tegen, aankomende vrijdag.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd