Buijs over VAR: "Dan duurt een wedstrijd straks drie uur"

25 april 2021 – Danny Buijs vindt dat er iets moet veranderen aan de werkwijze van de VAR. De trainer van FC Groningen ging zaterdagavond met 1-0 onderuit op bezoek bij PSV. De wedstrijd in het Philips Stadion lag meerdere keren een tijdje stil omdat videoscheidsrechter Kevin Blom de beelden moest bekijken. Volgens Buijs is dat geen goede manier van werken.

Buijs over VAR: "Dan duurt een wedstrijd straks drie uur"

"Het is goed dat die VAR er is", begont Buijs zijn relaas voor de camera van de NOS. "Dan kunnen foute beslissingen teruggedraaid worden. Maar het moet niet zo zijn dat er iedere wedstrijd vijf of zes VAR-momenten zijn. Dan gaat een voetbalwedstrijd geen negentig minuten duren, maar drie uur. Iedereen maakt fouten, dat doe ik zelf ook iedere week. Er moet echter wel een bepaald niveau zijn."

In de absolute slotfase leek Groningen nog een mogelijkheid te krijgen via Mike te Wierik. Scheidsrechter Jeroen Manschot floot echter af, terwijl het volgens Buijs nog geen tijd was. "Daar kan ik me zeker druk om maken. Daarom liep ik snel naar binnen. De vierde official stond naast me en zei dat het nog tien seconden was. Als die bal dan nog bij Mike te Wierik valt, dan moet je niet affluiten."

Groningen heeft door de nederlaag in Noord-Brabant de zesde plek op het spel gezet. FC Utrecht kan die positie op de ranglijst overnemen als het zondagmiddag wint op bezoek bij FC Twente. De ploeg van Buijs is echter wel zo goed als zeker van deelname aan de play-offs voor Europees voetbal. Groningen speelt nog tegen Sparta Rotterdam, FC Emmen, AZ en PEC Zwolle.

Eredivisie

gerelateerd