Barcelona doorstaat lastige test en legt druk bij Atlético

25 april 2021, 18:15

De schwung zit er nog altijd zeer goed in bij FC Barcelona. Na het winnen van de Copa del Rey heeft de ploeg van Ronald Koeman ook in La Liga weer de goede vorm laten zien. Op bezoek bij nummer zeven Villarreal kwam het op achterstand, maar boog het de zaak door toedoen van Antoine Griezmann toch nog om in een overwinning: 1-2.

Frenkie de Jong stond zoals gebruikelijk weer in de basis bij Barcelona en deed al snel van zich spreken. Na zestien minuten kreeg de Nederlander de bal bij de tweede paal van Jordi Alba. Hij kon de bal zo binnenlopen, maar schoot tegen de keeper aan. Ook in tweede instantie kon de Nederlander niet afdrukken; dit keer werkte hij de bal tegen de paal. Extra zuur voor De Jong was dat Villarreal enkele minuten later wel scoorde. Een schitterende pass van centrumverdediger Pau Torres werd tot doelpunt gepromoveerd door Samuel Chukwueze. De Nigeriaan omspeelde Marc-André Ter Stegen en schoof koeltjes raak.

Een domper voor Barcelona, maar het werd al snel duidelijk dat de ploeg met het nodige vertrouwen opereerde. Luttele minuten later was de stand namelijk alweer in evenwicht. Oscar Mingueza stuurde Antoine Griezmann diep en de Fransman scoorde met een werkelijk fenomenale lob die heerlijk in de verre hoek viel: 1-1. De Fransman was in vorm en nam zeven minuten daarna ook de 1-2 voor zijn rekening. Juan Foyth wilde de bal namens Villarreal terugspelen op de keeper, maar had niet gezien dat Griezmann daar op loerde. Gevolg was dat de nummer zeven een niet te missen kans kreeg die hij keurig in de verre hoek stuurde. Daarna kreeg hij op aangeven van De Jong, die de bal klaarlegde met een hakje, ook nog de kans op 1-3. Ditmaal trof zijn inzet echter geen doel.

Barcelona was voor rust gevaarlijker dan na rust. Dat was opmerkelijk, omdat Villarreal na 65 minuten met tien man kwam te staan. Manu Trigueros ging keihard door op de enkel van Lionel Messi en kon zijn biezen pakken. Het was de tweede tegenvaller in korte tijd voor de thuisploeg, omdat Étienne Capoue twee minuten daarvoor nog van dichtbij tegen Ter Stegen had aangeschoten.

Met een man meer kwam Barcelona steeds minder over de middenlijn heen en koos het ervoor om de voorsprong te verdedigen. In de omschakeling werd het nog wel enkele keren dreigend. De grootste kans was voor De Jong, die in de 84ste minuut alleen op de keeper afging en zijn stiftje net naast het doel deponeerde. Barcelona moest zodoende nog enkele spannende minuten overleven en dat lukte tegen de halve finalist van de Europa League.

Voor Barcelona is het de achtste overwinning in de laatste negen duels in La Liga. Het staat tweede, met evenveel punten als nummer drie Real Madrid, maar met een duel minder gespeeld. De achterstand op Atlético Madrid bedraagt twee punten. Die ploeg speelt zondagavond de lastige wedstrijd tegen Athletic Bilbao. Die wedstrijd kan door Koeman en co met een goed gevoel en een schuin oog worden bekeken.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen