Oelschlägel verovert na basisplaats ook nieuw contract bij Utrecht

28 april 2021, 17:45

Het gaat uitstekend met de carrière van Eric Oelschlägel. De sluitpost veroverde in december vorig jaar een basisplek onder de lat bij FC Utrecht en stond die positie vervolgens niet meer af. De club heeft vertrouwen in hem en heeft hem woensdag beloond met een nieuwe verbintenis.

De 25-jarige Duitser heeft zijn contract verlengd tot de zomer van 2022. Utrecht heeft een eenzijdige optie om het vervolgens nogmaals met een jaar te verlengen. Uiteraard is hij blij met zijn nieuwe contract in de Domstad. "Een mooie dag! Ik ben heel blij met de verlenging", reageerde Oelschlägel na het tekenmoment. "Met mij persoonlijk gaat het goed, ik voel me heel gelukkig hier. Als persoon en als doelman heb ik hier veel kunnen leren. Ik denk dat deze contractverlenging voor alle partijen een positieve ontwikkeling is."

De doelman kwam afgelopen zomer over van Borussia Dortmund, waar hij twee seizoenen speelde. Aanvankelijk was zijn rol bij Utrecht beperkt, maar René Hake liet hem op 16 december 2020 tegen Ajax debuteren in het bekertoernooi. Dat deed hij dusdanig goed, dat hij zijn plek onder de lat behield. Hij speelde tot dusver negentien Eredivisie-duels voor de club en één bekerduel.

Maarten Paes, Thijmen Nijhuis, Fabian de Keijzer en Joey Houweling zijn de andere doelmannen van Utrecht.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen