Kuyt wel te spreken over Bakker: "Hij speelt niet onaardig"

28 april 2021 – Mitchel Bakker speelt woensdagavond de grootste wedstrijd van zijn nog prille loopbaan. De linksback van Jong Oranje werd door trainer Mauricio Pochettino in de basis gezet bij Paris Saint-Germain en hield zich in de eerste helft aardig staande. Dat vond ook Dirk Kuyt.

Kuyt wel te spreken over Bakker: "Hij speelt niet onaardig"

Bakker leek comfortabel aan de bal en leek koeltjes te zijn in de wedstrijd, zo zag de analyticus in de studio van Ziggo Sport. "Hij neemt de bal rustig aan en lijkt niet onder de indruk van de spanning van het spelen van een halve finale", sprak de oud-aanvaller. Kritisch was hij echter ook. "Hij speelde een keer slordig in op Mbappé en die riep hem ter verantwoording. Dat, en een misverstandje met Neymar, waren de mindere momenten. Die deed hetzelfde. Ook was hij zijn directe tegenstander een keer helemaal kwijt. Op die momenten kunnen wedstrijden worden beslist."

Kuyt werd vervolgens gevraagd welk cijfer hij Bakker zou geven op basis van de eerste helft. "Laten we zeggen een 6,5. Ik vind hem niet onaardig spelen." Dat Pochettino vanavond voor Bakker koos, was enigszins opvallend. De Nederlander ging de laatste tijd namelijk een steeds kleinere rol spelen in Parijs. Begin april gaf hij zelfs aan een vertrek te overwegen, omdat hij sinds de komst van de nieuwe trainer minder belangrijk werd.

"Op een gegeven moment ben je toch een soort basisspeler. Je hebt je waarde voor het elftal en dan opeens ben je helemaal niemand meer. Dat vreet aan je", zei hij tegen Voetbal International. "Ik heb de trainer er ook op aangesproken. Hij begon over zijn eigen loopbaan, over dingen die hij als speler had meegemaakt. Wat hij eigenlijk probeerde te zeggen, is dat alle trainers hun eigen voorkeuren hebben. Na twee jaar durf ik echt te zeggen dat ik goed op mijn plek zit. Ik zou er graag blijven. Maar ja, die speelminuten."

Volg de kraker hier live!

UEFA Champions League

gerelateerd