Leipzig verzekert zich in slot van verlenging van finale

30 april 2021, 23:15

RB Leipzig heeft vrijdagavond ternauwernood een plek in de finale van de DFB Pokal weten te bemachtigen. Werder Bremen hield de Duitse topploeg lang op een gelijkspel en leek er zo een strafschoppenserie uit te slepen, maar in de blessuretijd van de verlenging was het toch raak. Emil Forsberg zorgde van dichtbij voor een finaleplaats. 

De twee halve finales in de Duitse beker kenden allebei een duidelijke favoriet. Borussia Dortmund treedt morgen aan tegen Holstein Kiel uit de 2. Bundesliga, maar ook RB Leipzig had veruit de beste papieren tegen het Werder Bremen dat in de Bundesliga zeven wedstrijden op rij verloor. De ploeg haalde dan wel de halve finale van de DFB Pokal, maar kwam op weg daarnaartoe geen enkele Bundesliga-club tegen. RB Leipzig, dat in de kwartfinale nog afrekende met VfL Wolfsburg, was het aan haar stand verplicht om te winnen.

Toch had de grootste moeite om het stugge Werder Bremen aan de kant te zetten. De ploeg van Julian Nagelsmann kwam tot weinig echt grote kansen en op slag van rust leek Werder zelfs op voorsprong te kunnen komen. De scheidsrechter wilde de bal namelijk op de stip leggen, maar de beslissing werd na ingrijpen van de VAR ongedaan gemaakt. Na rust zette Leipzig meer en meer aan en ontbrak het ook aan het nodige geluk. Zowel Nordi Mukiele als Willi Orban raakte het houtwerk, waardoor de nul maar op het scorebord bleef staan. Een verlenging was het gevolg.

In de verlenging was het wél snel raak. Na een goede combinatie, waar ook het nodige geluk bij kwam kijken, was het invaller Hee-Chan Wang die Leipzig nu wel op 0-1 kon schieten. Een bevrijdende voorsprong, maar niet van lange duur. Vlak voor het einde van de eerste helft van de verlenging volgde namelijk het antwoord van Werder Bremen. Leonardo Bittencourt ontving de bal in de diepte, sleepte deze langs doelman Peter Gulacsi en schoot vervolgens de gelijkmaker binnen.

Leipzig ging naarstig op zoek naar een nieuw doelpunt. Het miste enkele kansen en meende recht te hebben op een strafschop, maar Werder Bremen hield lang stand. Het was echter net niet lang genoeg, want in de extra tijd verlengde Wang een lange bal met het hoofd, waardoor Emil Forsberg van dichtbij kon binnenschieten. Een enorme klap voor Werder Bremen, dat van tevoren niet verwacht zal hebben zo dicht bij de finale te komen. Het is echter toch RB Leipzig dat we op 13 mei terugzien in de finale. Borussia Dortmund óf Holstein Kiel is dan de tegenstander.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen