Go Ahead herovert plek drie na ruime zege op Helmond

2 mei 2021 – Go Ahead Eagles heeft geen fout gemaakt in de jacht op nummer twee De Graafschap. In het weekend dat De Superboeren twee punten morsten op bezoek bij SC Cambuur (1-1), pakte Go Ahead de volle buit tegen Helmond Sport. Daarmee passeerde het Almere City weer op de ranglijst. Helmond Sport werd met 5-1 verslagen.

Go Ahead herovert plek drie na ruime zege op Helmond

Aan de kant van Go Ahead groeide Bradley van Hoeven uit tot de grote man. Hij maakte een hattrick en kreeg daarmee de wedstrijdbal mee naar huis. Zijn derde treffer van de middag was er een om in te lijsten: na een heerlijke passeerbeweging plaatste hij de bal fraai in de verre hoek. Ook Luuk Brouwers en Boyd Lucassen droegen met treffers bij aan de zege.

Na 25 minuten moest Go Ahead nog vrezen voor puntenverlies, nadat Arno van Keilegom de score opende. Hij passeerde Jay Gorter, waardoor de 25ste clean sheet van de doelman dit seizoen uitbleef. Go Ahead kwam dankzij de zege op 71 punten, evenveel als Almere City. De Deventenaren beschikken over het betere doelsaldo. De achterstand op nummer twee De Graafschap bedraagt vier punten.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd