AZ breekt contract Reijnders open: "Ik mik op een basisplaats"

3 mei 2021, 20:08

Tijjani Reijnders heeft zijn contract bij AZ verlengd. De 22-jarige middenvelder ligt nu tot de zomer van 2025 vast in Alkmaar. Zijn vorige verbintenis liep twee jaar eerder af.

Reijnders is bezig aan zijn vierde seizoen in dienst van AZ. De club uit Alkmaar nam hem in de zomer van 2017 over van PEC Zwolle. Op 6 mei 2018 maakte Reijnders zijn officiële debuut voor de Alkmaarders. Daarna volgden nog enkele optredens in de hoofdmacht, alvorens in het seizoen 2019/20 een half jaar aan RKC Waalwijk verhuurd te worden.

"Ik ben heel blij dat ik mijn contract met twee jaar mag verlengen", reageert Reijnders. "Vandaar die brede glimlach. Ik voel veel vertrouwen van de club richting volgend seizoen, waarin ik mik op een basisplaats. In de laatste maanden heb ik volgens mij ook laten zien dat ik dat aankan. Het is door corona natuurlijk een gek seizoen, maar voor mij persoonlijk is het een positief jaar waarin ik veel minuten heb gemaakt en ben gegroeid als speler."

In het huidige seizoen kent Reijnders zijn doorbraak bij AZ. Arne Slot en zijn opvolger Pascal Jansen maakten twintig keer gebruik van de middenvelder. "Tijjani heeft een beetje de pech dat hij in de huidige selectie middenvelders voor zich heeft die het hartstikke goed doen. Toch heeft hij dit seizoen al zes keer een basisplaats en veel invalbeurten gehad. Daarin heeft hij laten zien het niveau inmiddels goed aan te kunnen", aldus directeur voetbalzaken Max Huiberts. "Wij hebben meer spelers die azen op een plekje in de basis, dus ook voor Tijjani is het zaak dat elke dag te blijven laten zien. Maar het is duidelijk dat wij heel veel vertrouwen in hem hebben."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen