Huddersfield Town wil nog geen afscheid nemen van Eiting

6 mei 2021 – Huddersfield Town wil langer door met Carel Eiting. Trainer Carlos Corberán is zeer te spreken over de 23-jarige middenvelder die de Engelse club dit seizoen huurt van Ajax. In principe is Eiting bezig aan zijn laatste weken in dienst van The Terriers, maar niet als het aan Corberán ligt.

Huddersfield Town wil nog geen afscheid nemen van Eiting

Eiting heeft dit seizoen 22 wedstrijden voor Huddersfield Town gespeeld. Dat waren er een stuk meer geweest als de middenvelder in januari vanwege knieproblemen niet onder het mes was gegaan. Kortgeleden maakte Eiting zijn rentree bij Huddersfield Town, waardoor hij de club nog kan helpen in de strijd tegen degradatie.

Corberán is gelukkig met Eiting, die met name voor zijn blessure veel indruk op de Spaanse oefenmeester heeft gemaakt. "Hij paste zich heel snel en goed aan, wat niet makkelijk is als je uit een andere land komt en gewend bent aan een andere type voetbal. Sommige spelers hebben meer tijd nodig. Dat hij zich zo snel heeft aangepast, zegt veel over zijn kwaliteiten."

Volgens de Spaanse coach zit Eiting nog niet op zijn niveau van voor zijn blessure. "Hij speelt nog niet in hetzelfde tempo en met dezelfde intensiteit als voorheen", aldus Corberán, die desalniettemin hoopt dat de Nederlandse middenvelder blijft. "We zullen alle opties bekijken om hem te houden." Eiting beschikt bij Ajax nog over een contract tot medio 2022.

Ajax

gerelateerd