Ajax stuurt na Tagliafico ook Álvarez eerder op vakantie

11 mei 2021 – Edson Álvarez komt dit seizoen niet meer in actie voor Ajax. De 23-jarige verdediger annex middenvelder is door de Amsterdamse club vroegtijdig op vakantie gestuurd. Eerder mocht Nicolás Tagliafico al op vakantie terwijl er nog een aantal wedstrijden op het programma staan.

Ajax stuurt na Tagliafico ook Álvarez eerder op vakantie

Álvarez pakte afgelopen zondag tijdens De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (0-3) een rode kaart vanwege hands op de doellijn. De KNVB maakte maandag bekend dat de Mexicaan voor één wedstrijd geschorst is en derhalve niet in actie kan komen tegen VVV-Venlo. In de afsluitende speelronde tegen Vitesse zal Álvarez ook niet van de partij zijn, daar hij toestemming heeft gekregen om eerder op vakantie te gaan.

Álvarez zou maandag al naar Mexico zijn gevlogen. In zijn thuisland kan hij vakantie vieren alvorens zich te melden bij de Mexicaanse nationale ploeg. De Mexicanen spelen op 30 mei een oefenwedstrijd tegen IJsland en spelen een aantal dagen later tegen Costa Rica in de halve finale van de CONCACAF Nations League A.

In aanloop naar de wedstrijd tegen Feyenoord maakte Ten Hag al bekend dat er in navolging van Tagliafico mogelijk nog meer spelers eerder op vakantie mogen. "Ik heb een blik op de programma's geworpen: die zjin overvol. Laatste hoorde ik een collega zeggen dat we vierhonderd dagen in een jaar nodig hebben. De spelers zijn ongelooflijk belast. Als ik de bonden hun gang laat gaan, dan zit er geen enkel moment rust in. Of je het sparen kunt noemen? Ik kies voor de belangen van Ajax. Op korte, maar ook zeker op de lange termijn", zei hij.

Ajax

gerelateerd