Huntelaar en Schalke houden vroege voorsprong weer niet vast

12 mei 2021 – Schalke 04 lijkt dit seizoen met slechts twee overwinningen af te gaan sluiten. Ook nadat de degradatie van de gevallen topclub officieel werd, lukt het maar niet om de eer nog enigszins te redden. Tegen Hertha BSC kwam het al vroeg op voorsprong, maar verloor het uiteindelijk toch weer met 1-2.

Huntelaar en Schalke houden vroege voorsprong weer niet vast

Als er dan toch iets positiefs te melden is bij Schalke 04, is het wel dat Klaas-Jan Huntelaar tegen Hertha voor de zesde keer op rij in de basis stond. De van Ajax overgekomen spits kreeg na zijn komst naar Gelsenkirchen te maken met blessureleed, maar is inmiddels al enige tijd fit. Het zal wellicht meespelen in zijn besluit over zijn toekomst. Schalke hoopt namelijk de spits te kunnen verleiden zijn spelersloopbaan met een jaar te verlengen. 

Toch kon Huntelaar het verschil ook tegen Hertha niet maken. Hij scoorde sinds zijn terugkeer één keer, uit bij Bayer Leverkusen (2-1 verlies), maar was vanavond minder doelgericht. Nadat Amine Harit al na zes minuten voor een de 1-0 had gezorgd (Dedryck Boyata had inmiddels weer gelijk gemaakt), kreeg Huntelaar een grote kans om Schalke opnieuw op voorsprong te zetten. Deze enorme kans miste hij echter.

Het bood Hertha, dat zichzelf nog veilig moest spelen, de kans om de wedstrijd naar zich toe te trekken. Dat deed de twintigjarige aanvaller Jessic Ngankam een kwartier voor tijd. Met zijn tweede Hertha-goal ooit hielp de teamgenoot van Javairo Dilroson (basis) en Deyovaisio Zeefuik (bank) zijn ploeg aan de overwinning. Ook na een late rode kaart voor Dodi Lukebakio bleef het 1-2.

Voor Huntelaar en Schalke 04 resteren nog twee wedstrijden om de eer nog enigszins te herstellen. Te beginnen met een zware thuiswedstrijd tegen nummer vijf Eintracht Frankfurt, waarna het in de slotwedstrijd op bezoek gaat bij 1. FC Köln. 

Bundesliga

gerelateerd