Van Wonderen naar Eredivisie: "Dit betekent zoveel voor iedereen"

13 mei 2021 – Met een trainer met de naam van Kees van Wonderen is niets onmogelijk, zo bleek woensdagavond in de Eerste Divisie. Het werd een dag om nooit te vergeten voor Go Ahead Eagles, dat zelf met 0-1 won van Excelsior en concurrenten Almere City FC en De Graafschap zag morsen. Daardoor is promotie en feit.

Van Wonderen naar Eredivisie: "Dit betekent zoveel voor iedereen"

Op het moment dat de duels van Go Ahead en Almere afgelopen waren, moest er bij De Graafschap nog meer dan een helft worden gespeeld. Op het veld van Excelsior keek de selectie naar het duel in Doetinchem, al had Van Wonderen daar eigenlijk weinig trek in. "Ik heb geen zin om hier te gaan staan wachten tot die goal valt", zei hij op het veld.

Gelukkig voor hem bleef de selectie wel om de wedstrijd af te kijken en kwam De Graafschap niet langs Helmond. Reden voor enorme vreugde bij Go Ahead, dat het hele seizoen geen moment tweede heeft gestaan, tot de laatste wedstrijddag. Voor oud-Feyenoorder Van Wonderen is het prachtig. "De spelers wilden hier blijven en de wedstrijd afwachten, dus daar hebben we voor gekozen. Je moet het maar ondergaan, maar je zit jezelf op te vreten", zei hij tegen De Telegraaf.

Dat opvreten was logisch, gezien de kansen die De Graafschap allemaal kreeg en ook om zeep hielp. "Het wonder is geschied. Wat een bizarre ontknoping. Het is een seizoen waarin zoveel is gebeurd. Corona, blessures, tegenslagen, het overlijden van het zoontje van Mitchel (Michaelis, red.). Heel zware dingen allemaal. Op een bepaald moment waren we sportief gezien afgeschreven, maar het team is geweldig teruggekomen. Dit betekent zoveel voor iedereen bij Go Ahead. Het is zo mooi om deze blijdschap met iedereen te kunnen delen", zegt de trainer.

Keuken Kampioen Divisie

gerelateerd