Timber naar het EK? "Dan Hateboer, Veltman en Tete thuislaten"

16 mei 2021, 13:03

Marciano Vink hoopt dat Jurriën Timber een plek in de definitieve selectie van het Nederlands elftal krijgt. De negentienjarige verdediger debuteerde afgelopen vrijdag op de lijst met 34 spelers die tot de voorlopige groep behoren. Daarvan moeten nog acht spelers afvallen in aanloop naar het Europees kampioenschap.

"Ik vind het heel leuk dat Timber erbij zit", begint Vink in gesprek met Goedemorgen Eredivisie. Timber heeft bij hem een streepje voor. "Met hem kun je Hateboer, Tete en Veltman thuislaten, want Timber is eigenlijk 3-in-1. Hij kan centraal achterin en als rechtsback spelen. Veltman kan dat ook, maar ik denk dat Timber op dit moment net wat sterker speelt. Hij is goed in vorm."

Bondscoach Frank de Boer nam in zijn selectie liefst zeven spelers op die als rechtsback uit de voeten kunnen. Naast Tete, Hateboer, Veltman en Timber mogen ook Denzel Dumfries, Rick Karsdorp en Jeremiah St. Juste nog hopen op een vaste plek. Van hen zijn St. Juste, Veltman en Timber multifunctioneel inzetbaar.

Timber is bezig aan een geweldig debuutseizoen in de hoofdmacht bij Ajax. De verdediger moest aanvankelijk genoegen nemen met een plek op de bank, maar knokte zich ten koste van Perr Schuurs in de basis. Met de jeugdexponent in de baiss bereikte Ajax de kwartfinale van de Europa League, terwijl de Amsterdammers tevens de titel en de KNVB beker wonnen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen