Weghorst met Wolfsburg CL in ondanks fraaie treffer Kluivert

16 mei 2021 – De topwedstrijd tussen de nummers twee en vier van de Bundesliga is zondagavond in een 2-2 gelijkspel geëindigd. Zo stelt VFL Wolfsburg Champions League-voetbal voor het volgende seizoen veilig, gezien het gat naar nummer drie Eintracht Frankfurt nu vier punten bedraagt met nog één wedstrijd te gaan. Wout Weghorst speelde de hele wedstrijd, maar kon geen potten breken. Justin Kluivert mocht beginnen bij Leipzig en was direct belangrijk met een treffer.

Weghorst met Wolfsburg CL in ondanks fraaie treffer Kluivert

Waar Wout Weghorst dit seizoen altijd en overal weet te scoren, liet hij de doelpuntenproductie vanavond over aan zijn collega Maximilian Philipp. De 27-jarige huurling van Dinamo Moskou opende de score al na ruim tien minuten en net voor rust sloeg hij voor de tweede keer toe. De tussenstand was wat geflatteerd, want beide ploegen hielden elkaar redelijk in evenwicht.

De preek van Julian Nagelsman in de rust had blijkbaar zijn vruchten afgeworpen, want na rust tekende Kluivert voor een prachtige aansluitingstreffer. Hij controleerde een lange bal ineens vanuit de lucht, stuurde zijn tegenstander het bos in met een kapbeweging en legde de bal in het netje. Een penalty van Marcel Sabitzer trok de stand uiteindelijk nog helemaal gelijk, maar ook een punt was voor Wolfsburg dus genoeg.

De ploeg van Weghorst kan zich dus opmaken voor een nieuw avontuur in de Champions League, samen met Borussia Dortmund, dat eerder vandaag al de deelname aan het miljardenbal veiligstelde. Daarnaast zijn kampioen Bayern München en runner-up RB Leipzig volgend seizoen van de partij in de Champions League.

Bundesliga

gerelateerd