Memphis weer belangrijk en schiet door Opta-stats heen

16 mei 2021 – Memphis Depay heeft zondagavond weer van zich doen spreken bij Olympique Lyon: de Nederlander nam één van de vier treffers voor zijn rekening op bezoek bij Nîmes (2-5 winst) en brak zo de statistieken van Opta Sports en hield zijn elftal zodoende in de race om een Champions League-ticket.

Memphis weer belangrijk en schiet door Opta-stats heen

Door zijn treffer brak hij een record in de statistieken van Opta: nog nooit was er namelijk een speler bij Olympique Lyon die minimaal twintig goals maakte en tien assists (hij staat overigens op twaalf) gaf sinds het gerenommeerde databedrijf de Ligue 1 analyseert: 2006/07. Knappe cijfers voor Memphis, wiens goal na twintig minuten al de 1-2, nadat Nîmes verrassend de score had geopend.

Omdat concurrent AS Monaco ook won, moest Lyon winnen om in de race te blijven voor de derde plaats met bijbehorend Champions League-ticket, wat na de goal van Memphis vrij soepeltjes ging: Lucas Paqueta maakte snel na Memphis' treffer de derde Lyon-treffer, waarna Houssem Aouar na een uur voetballen het duel definitief besliste. Daar veranderde de eretreffer van Moussa Koné niets meer aan, al is het wel een domper voor het doelsaldo van Lyon – wat in de Ligue 1 bepalend is. Vlak voor tijd viel er ook nog een vijfde Lyon-goal, al is het doelgemiddelde nog wel minder dan die van concurrent AS Monaco.

Lees ookBotman en Lille nog één zege verwijderd van Franse titel

Memphis staat na zijn goals op de tweede plaats als het gaat om het MVP-schap van Frankrijk: Met twintig goals maakte alleen Kylian Mbappé (26) meer treffers, maar de Nederlanders gaf twee assists meer, waardoor het verschil in bijdragen aan doelpunten slechts vier goals is. Met nog één speelronde te spelen, zal Memphis dat verschil overigens vermoedelijk niet meer kunnen achterhalen, maar knap zijn de cijfers zeker. 

Overige uitslag:
AS Monaco - Stade Rennes 2-1

Ligue 1

gerelateerd