Ajax hoopt ArenA te kopen: "Dan krijg je meer mogelijkheden"

20 mei 2021 – Ajax is druk bezig om de Johan Cruijff ArenA in bezit te krijgen. Dat is nu namelijk niet het geval en de Amsterdamse club ziet kansen om meer te verdienen met het stadion in eigen beheer. Op commercieel gebied zou de landskampioen van Nederland een flinke slag kunnen slaan. Toch is het overnemen van het grootste voetbalstadion van Nederland niet gemakkelijk.

Ajax hoopt ArenA te kopen: "Dan krijg je meer mogelijkheden"

"Je hebt niet te maken met één partij waarvan je zo even een stadion koopt", zegt commercieel directeur Menno Geelen in gesprek met Voetbal International. "Op dit moment zitten we in een mediation-traject met de Johan Cruijff ArenA en de gemeente Amsterdam. Het is evident dat je commercieel meer mogelijkheden krijgt als je een stadion in eigen beheer hebt. Als we nu een wedstrijd in de ArenA spelen, is kaartverkoop het enige waarmee we geld verdienen."

Volgens Geelen liggen er op andere gebieden ook kansen voor Ajax, zo bleek toen de grootmacht in de Champions League tegen Tottenham Hotspur speelde. De club wil meer gaan verdienen aan restaurants, catering en parkeren. Tijdens het succesvolle seizoen 2018/19 kreeg Ajax slechts 150.000 euro voor de catering. "Toen Edwin van der Sar dit vertelde aan zijn collega van Tottenham Hotspur, dacht die man dat er een slechte grap werd gemaakt", aldus Geelen.

Ajax

gerelateerd