'Nog twee internationals bekend die vaccinatie weigerden'

28 mei 2021 – Niet alleen Wout Weghorst heeft besloten om zich niet te laten vaccineren, maar ook Matthijs de Ligt en Memphis Depay zouden hebben besloten om zich níet te laten inenten tegen het coronavirus. In totaal waren er zo'n vijf á zes spelers die geen vaccinatie namen waar dat wel mogelijk was, maar tot dusver bleef onbekend wie dat waren. Inmiddels zijn er dus drie namen uitgelekt.

'Nog twee internationals bekend die vaccinatie weigerden'

Naast Weghorst, die door zijn eerdere uitspraken over het virus al op het lijstje stond en het nieuws vrijdag zelf bevestigde, behoren ook De Ligt en Memphis dus tot de spelers die géén prik hebben laten zetten. De Ligt heeft al corona gehad waardoor hij al redelijk beschermd is en voelt zich bovendien 'niet prettig' bij het coronavaccin, zo schrijft journalist Marcel Maijer op Twitter.

'Ook Memphis laat zich voorlopig niet vaccineren', zo weet Maijer, die schrijft dat hij hoopt dat het coronavirus de Oranje-bubbel niet weet te bereiken. Naast Weghorst, De Ligt en Memphis zijn er namelijk dus nog twee á drie spelers die geen vaccinatie hebben gekregen. De nog ontbrekende internationals, onder andere Frenkie de Jong en Nathan Aké, kunnen geen prik krijgen, omdat de voorbereiding op het EK dan in gevaar kan komen.

Lees ook: Weghorst baalt van corona-vraag en tipte Berghuis al

Vrijdag kwam naar buiten dat Jasper Cillessen ook nog even ontbreekt bij het Nederlands elftal, vanwege een coronabesmetting. De doelman is in zelfisolatie gegaan en sluit mogelijk nog later aan bij het trainingskamp van Oranje. De ploeg van Frank de Boer reist morgen (zaterdag) af naar Portugal om zich daar voor te bereiden op het eindtoernooi van de komende zomer.


Oranje

gerelateerd