Van de Looi vol lof over Bijlow: "Dat is typisch Justin"

31 mei 2021, 20:53   Bijgewerkt: 31 mei 2021, 21:00

Erwin van de Looi is nog niet verzadigd na het bereiken van de halve finale van het EK Onder-21 met Jong Oranje. Natuurlijk is de bondscoach trots op de stunt tegen titelfavoriet Frankrijk, maar de focus ligt al direct op de wedstrijd van donderdag. Dan spelen de Nederlandse beloften tegen Denemarken of Duitsland om een plek in de finale.

Dankzij twee doelpunten van Myron Boadu plaatste Jong Oranje zich maandagavond voor de laatste vier van het jeugd-EK. "Hoe blij ik ben? Oprecht blij. Ik heb genoten van mijn ploeg. Niet alles ging goed en in de laatste twintig minuten zijn we een paar keer door het oog van de naald gekropen, maar dit is wat Jong Oranje twee jaar lang heeft laten zien: onverzettelijkheid, elkaar helpen en op bepaalde momenten goed voetballen", reageert Van de Looi voor de camera van de NOS.

Diep in blessuretijd maakte Boadu het winnende doelpunt. "Zij gingen meer risico nemen en wisselden om te winnen. Wij zaten te twijfelen: gaan we voorin nog iets anders doen? Maar we hadden twee spitsen met snelheid en Myron kan een goal maken. Het was wachten op een moment. Dat het doelpunt vijftien seconden voor tijd valt is mooi. Heel mooi."

Bijlow

Boadu groeide uit tot matchwinner, maar Justin Bijlow had ook een groot aandeel in de stunt. De Feyenoord-doelman verrichtte diverse uitstekende reddingen en was met een snelle hervatting mede-verantwoordelijk voor de 1-2. "Dat is typisch Justin. Hij kan niet alleen goed keepen, maar heeft ook oog voor wat er daarna gebeurt. En Calvin is ook zo'n speler die meteen wil voetballen zodra we de bal hebben."

Kritiek

Van de Looi heeft zich de afgelopen tijd niet gestoord aan het feit dat Jong Oranje in de underdogpositie werd geschoven. "Nee hoor, net zo weinig als aan de kritiek die we daarvoor kregen. Het was wel redelijk terecht. In de poulefase hebben we de eerste wedstrijd niet goed gespeeld en gingen we daarna beter spelen. Nu was de favorietenrol voor Frankrijk duidelijk, maar wij hebben ook wel een goed team. We wisten dat er mogelijkheden lagen, al hebben we vandaag ook wel wat geluk gehad."

EK-winst

Nu Jong Oranje zich bij de laatste vier heeft geschaard, komt de Europese titel in zicht. "Laten we nou niet meteen heel arrogant worden. Het zijn vier ploegen die elkaar heel weinig ontlopen. Het wordt ook weer zaak wie er allemaal fit zijn. Krijgen we iedereen weer klaar? Kunnen we dit weer brengen? Op dit moment zijn we nog niet tevreden. We hebben van tevoren gezegd dat we voor de winst gaan. Dat is wel een heel ambitieuze doelstelling, zeker als je landen als Frankrijk en Spanje moet verslaan. Maar we hebben het steeds gezegd, ook toen een aantal jongens naar het Nederlands elftal gingen over geblesseerd raakten. Waarom zouden we na vandaag in een keer zeggen dat we tevreden zijn? We waren blij, maar zijn ook weer snel rustig geworden omdat we weten dat we over drie dagen weer moeten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen