Sterke Engelse selectie bekend; liefst vier rechtsbacks

1 juni 2021, 19:01   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Engeland is misschien niet de absolute topfavoriet voor het EK, maar heeft wel een selectie om absoluut rekening mee te houden. Bondscoach Gareth Southgate heeft dinsdag zijn ijzersterke, 26-koppige, spelersgroep bekendgemaakt. Opmerkelijk is vooral het grote aantal rechtsbacks.

Het grootste vraagstuk bij Engeland was of Southgate rechtsback Trent Alexander-Arnold van Liverpool zou meenemen. De verdediger van Liverpool zat de vorige keer niet bij de spelergroep, omdat Southgate hem toen niet goed genoeg vond spelen bij zijn club. De EK-selectie heeft Alexander-Arnold dus wel gehaald.

Hij is zeker niet de enige rechtsback in de selectie: ook Kyle Walker, Reece James en Kieran Trippier mogen hun koffer namelijk pakken voor het EK. Daarbij moet gezegd worden dat Walker ook als optie voor centraal achterin kan worden gezien. Grootste slachtoffers van de laatste schifting van Southgate zijn Aaron Ramsdale, Ben White, Ben Godfrey, James Ward-Prowse, Jesse Lingard en Ollie Watkins geworden. Zij zaten wel in de voorselectie, maar hebben het niet gered.

Belangrijke kopstukken in de spelersgroep van de Engelsen zijn verder Harry Kane, Harry Maguire, Jordan Henderson, Mason Mount, Jadon Sancho en Phil Foden. Ook de pas zeventienjarige Jude Bellingham is er bij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen