Romano bevestigt: Koeman blijft trainer van Barça

3 juni 2021, 17:32   Bijgewerkt: 3 juni 2021, 18:50

Ronald Koeman mag aanblijven als trainer van FC Barcelona. De lange soap rondom zijn trainerschap leek al op die conclusie af te stevenen, maar volgens de goed ingevoerde Fabrizio Romano is het inmiddels officieel. Koeman heeft bij Barça een contract tot de zomer van 2022 en mag deze dus uitzitten. 

Het nieuws dat de beslissing van president Joan Laporta in het voordeel van Koeman is uitgevallen, werd vanochtend al gebracht door de Spaanse kranten Marca en Mundo Deportivo, die de Nederlandse trainer op de voorpagina zetten. Later op de dag beweerde ook Romano dat het aanblijven van Koeman definitief is. Hij vertelde hoe de vertegenwoordigers van Koeman sinds een week vertrouwen hadden in een goede afloop en dat Laporta uiteindelijk inderdaad heeft besloten om met Koeman door te gaan.

Overigens deed Romano geen uitspraak over het loonoffer waar de Spaanse kranten eerder wel van spraken. Volgens hen moest Koeman bij een langer verblijf genoegen nemen met een minder salaris en gaan de bonussen bij het winnen van prijzen juist omhoog; een prestatiecontract dus. De oefenmeester zou hier zelf geen problemen mee hebben en om die reden lijkt niets hem meer in de weg te staan om zijn tweede seizoen bij Barcelona in te gaan. 

Lees ook: Spaanse kranten brengen Koeman goed nieuws

Koeman kwam bij Barcelona onder druk te staan door de tegenvallende sportieve prestaties. In de Champions League werd de ploeg kansloos uitgeschakeld door Paris Saint-Germain en ondanks een opmars in de competitie stond Barça uiteindelijk met lege handen, onder meer door enkele onnodige nederlagen aan het eind van het seizoen. Koeman krijgt dus de kans om komend seizoen wél om de prijzen te spelen. Daarvoor krijgt hij in ieder geval de hulp van de aangetrokken Sergio Agüero, Eric García en Emerson Royal. Ook de presentaties van Georginio Wijnaldum en Memphis Depay - met wie Koeman bij Oranje al samenwerkte - lijken aanstaande.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen