Weghorst in extase na eerste goal Oranje: "Had al zo'n gevoel"

6 juni 2021, 20:23   Bijgewerkt: 6 juni 2021, 20:29

Niet alleen voor het Nederlands elftal, maar ook voor Wout Weghorst persoonlijk was het een mooie dag. Hij maakte op 28-jarige leeftijd zijn eerste doelpunt voor het Nederlands elftal in de met 3-0 gewonnen oefeninterland tegen Georgië. Tegenover de camera van de NOS liet Weghorst weten hoe blij hij daarmee was. "Voor ons was het belangrijk om goed af te sluiten."

"Het was de laatste wedstrijd voor het EK. We waren er echt op gebrand om een goede wedstrijd neer te zetten. Je wilt zelf ook gewoon graag dat goede gevoel en we hebben echt al goede dingen laten zien." Nederland speelde net als tegen Schotland in een 5-3-2-opstelling, maar nu pakte dat beter uit. "We hebben het relatief nieuwe systeem opgepakt, we hebben erop getraind en er ook kritisch naar gekeken. We zijn er heel er van bewust waar we mee bezig zijn. Het ging vandaag echt stukken beter. De eerste helft hadden we het nog wel moeilijk, maar de tweede helft hebben we gedomineerd."

Nadat Memphis uit een penalty al de 1-0 op het scorebord had geschoten, maakte Weghorst op aangeven van zijn collega-spits de 2-0. "Gisteren op de training gebeurde het nog. Ik maak vaak de loopactie weg uit zijn rug en dat is iets wat moet groeien. We hebben nog beelden teruggezien dat ik vaak die loopactie maakte tegen Schotland. Uiteindelijk sta ik er dan om die bal af te maken en dat gebeurde ook."

Dat betekende voor Weghorst dus zijn eerste in Oranje en dat liet hem zeker niet koud. "Daarna is het pure ontlading. Het is mijn eerste doelpunt, dat is gewoon mooi. Met name ook omdat het in deze wedstrijd gewoon een belangrijke goal was. We kwamen hier niet om mijn eerste doelpunt, maar om met een goed gevoel richting het EK te gaan."

Lees ook: Weghorst en Memphis hoofdrolspelers bij uitzwaaizege Oranje

Nederland speelde in de Grolsch Veste en de in Borne geboren Weghorst komt daar uit de buurt. "Dit is geen toeval. Dit is het stadion waar ik vroeger altijd kwam en nu zit mijn familie op de tribune. Soms sta je op en dan heb je het gevoel dat het een speciale dag wordt. Ik had dat en ik wist het. Ik heb een goed gevoel over het EK. Er is een goede sfeer en natuurlijk zijn er dingen die beter moeten, maar het is heerlijk dat het nu echt gaat beginnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen