RKC heeft beet en pikt nieuwe coach op in Arnhem

8 juni 2021 – RKC Waalwijk heeft met Joseph Oosting een akkoord bereikt over een contract voor meerdere seizoenen. De huidige assistent-coach van Vitesse is in Brabant de opvolger van Fred Grim, die eerder voor een overstap naar rivaal Willem II koos. Voor Oosting betekent het zijn debuut als hoofdtrainer op het hoogste podium.

RKC heeft beet en pikt nieuwe coach op in Arnhem

Dat meldde het Brabants Dagblad eerder op de dag, maar inmiddels heeft RKC het nieuws bevestigd. Oosting was dit seizoen assistent-coach van Thomas Letsch bij Vitesse, dat knap als vierde eindigde in de Eredivisie. Oosting werkt al vier jaar bij de club uit Arnhem. Daar stond hij onder meer aan het roer van de beloftenploeg. Hij leidde Jong Vitesse als hoofdtrainer naar de titel in de derde divisie. Daarmee verdiende hij zijn sporen, wat ook RKC constateerde.

De 49-jarige assistent wordt voor een klein bedrag losgeweekt, omdat hij nog over een doorlopend contract beschikt tot de zomer van 2022. Bij RKC wacht Oosting de pittige klus om de ploeg opnieuw naar handhaving te leiden. Afgelopen seizoen eindigde de ploeg van Grim knap op de vijftiende plaats in de Eredivisie, waardoor het zich rechtstreeks veilig speelde.

Eredivisie

gerelateerd