Zinchenko over PSV-tijd: "Belangrijke duw in de rug"

12 juni 2021 – Oekraïne is morgen de eerste tegenstander van Oranje op het EK. De selectie van het land loopt niet over van grote namen, maar de bekendste is zonder twijfel Oleksandr Zinchenko. De linksback maakte dit jaar deel uit van de kampioensformatie van Manchester City en heeft bovendien een verleden in Nederland, bij PSV.

Zinchenko over PSV-tijd: "Belangrijke duw in de rug"

Een succes werd zijn verblijf in Nederland nooit. Hij speelde slechts twaalf Eredivisie-wedstrijden, waarvan maar vier als basisspeler, en mocht enkele keren in de Jupiler League opdraven. Toch kijkt hij 'met veel plezier' terug op zijn tijd bij PSV. "Dat seizoen was een belangrijke duw in de rug voor mijn carrière. Het was mijn eerste kennismaking met het voetbal in Europa en dat is heel waardevol geweest. Ik denk met heel mooie herinneringen terug aan het land en de competitie", citeerde De Telegraaf

Met Manchester City heeft Zinchencko een succesvol seizoen achter de rug. Toch eindigde deze met een grote domper: de verloren Champions League-finale. "Na de finale had ik de zwaarste dagen in mijn carrière. Ik heb het er heel moeilijk mee gehad", gaf hij toe. "Maar ik kan ook met trots zeggen dat we een heel goed seizoen hebben gedraaid. Het smaakt naar meer. Ik wil die emotie nog een keer voelen, ik wil er nog een keer staan."

"Het is het allermooiste dat je in je sportcarrière kan meemaken", vervolgde hij. "Als je bent gestopt en terugkijkt op je carrière, zijn zulke finales de dingen waar je met veel plezier naar terugkijkt. Ik kan niet wachten om het nog eens mee te maken en diezelfde spanning weer te voelen en daarom ben ik blij nu weer zo'n belangrijke wedstrijd te kunnen spelen."

Morgenavond om 21:00 uur wacht een andere belangrijke wedstrijd. Met Oekraïne keert hij in de Johan Cruijff Arena even terug in Nederland.

PSV

gerelateerd